De ce să pui folie de aluminiu peste banane. Vei avea parte de o mare surpriză. Secretul pe care cu toții trebuie să îl știm

Folie de aluminiu peste banane. Pare ceva neobișnuit, însă acest truc te va surprinde prin utilitatea lui. Mulți nu știu cât bine le face fructelor acest produs pe care oricine îl are în gospodărie.

22 sept. 2023, 10:30
De ce să pui folie de aluminiu peste banane. Vei avea parte de o mare surpriză. Secretul pe care cu toții trebuie să îl știm
De ce să pui folie de aluminiu peste banane. Vei avea parte de o mare surpriză. Secretul pe care cu toții trebuie să îl știm

Folia de aluminiu are numeroase întrebuințări în gospodăriile oamenilor, iar una dintre ele se referă la aplicarea ei peste banane. Acest truc este deja celebru în mediul online, unde multe persoane se laudă cu efectele obținute.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci banane în fiecare zi. Descoperirea uluitoare a specialiștilor

De ce să pui folie de aluminiu peste banane

Bananele sunt printre cele mai iubite fructe din lume, având un conțiunt extrem de ridicat de potasiu, care în medie se ridică la 350 mg la 100 de grame. Pe lângă potasiu, bananele mai au și nenumărate minerale precum fosfor, acid folic, vitamina C și vitamina B6. Sportivii le preferă, în special, pentru conținutul lor ridicat de magneziu, care îi ajută în prevenirea crampelor musculare și în recuperare.

Și pentru a se convinge de utilitatea trucului cu folia de aluminiu regăsit pe internet, mai multe persoane au început să practice acest obicei. Tot ce trebuie să facem este să punem o bucățică de folie de aluminiu în jurul tulpinii fructelor și să așteptăm efectele. Acest lucru va face fructele să aibă o rezistență mai mare în timp.

Acest lucru ajută la încetinirea procesului de coacere prin crearea unei bariere ce reduce eliberarea gazului numit etilenă, ce face ca bananele să se coacă mai repede. Această metodă îți permite să te bucuri de banane proaspete mai mult timp.

În sezonul canicular, oamenii au folosit folia de aluminiu și pentru reducerea prețului la factura de energie electrică. La fel de greu de crezut că funcționează, însă cum orice truc trebuie testat pentru a i se vedea efectele, românii nu s-au dat înapoi de la acest lucru. În timp ce multe persoane își țin aerele condiționate sau ventilatoarele pornite aproape non-stop, altele preferă să acopere geamurile casei cu folie de aluminiu, creând, astfel, o barieră eficientă împotriva căldurii. Soarele nu mai trece prin geamuri, iar razele soarelui sunt reflectate înapoi, prevenind încălzirea excesivă a camerelor. Metoda e foarte simplă și eficientă și menține temperaturile la limita normală.

Folia de aluminiu are, însă, și dezavantaje. Unele persoane care au testat această metodă au raportat că folia de aluminiu a dus la apariția reziduurilor sau petelor de „arsură” pe geamuri, cauzate de razele solare mult prea puternice. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, utilizatorii au reușit să elimine urmele nedorite folosind produse speciale de curățat.

Citește și: Banane umplute cu cremă de ciocolată, desertul neconvenţional care se prepară cu seringa. Nimeni nu i-a putut rezista până acum