De ce să pui mereu un măr în locul în care ții pâinea. Trucul bunelor gospodine

Pâinea este nelipsită din casele și de pe mesele românilor. În România se consumă anual 96 de kilograme de pâine și produse de panificație pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă aproximativ 260 de grame pe zi, de persoană.

04 feb. 2023, 08:23
De ce să pui mereu un măr în locul în care ții pâinea. Trucul bunelor gospodine

România are cel mai mare consum individual de pâine din UE, dar și cel mai mic preț pe acest produs, fiind cu 47% mai ieftin față de media europeană, potrivit datelor Eurostat. Pâinea albă este preferata românilor, fiind consumată zilnic de 38% dintre români.

Pentru a îi păstra prospețimea și a o face să se mențină moale de pe o zi pe alta, gospodinele se folosesc de mai multe trucuri. În primul rând, pâinea trebuie depozitată într-un loc aerisit și în niciun caz sigilată în pungi din plastic. Depozitarea pâinii în plastic, mai ales atunci când este caldă, favorizează apariția aburului, menține umezeala și astfel se crează un mediu excelent pentru dezvoltarea mucegaiului.

Citește și: Reţetă virală! Pâine pufoasă, fără frământare, din doar 3 ingrediente. Secretul de preparare pe care orice gospodină desăvârşită trebuie să-l cunoască

De ce să pui mereu un măr în locul în care ții pâinea

Pâinea își va menține prospețimea mai mult timp dacă așezați lângă ea o bucată de măr sau un cartof tăiat. Pe măsură ce mărul și cartofii se usucă, pâinea își va păstra umiditatea și aroma, potrivit Rador.

Un alt truc folosit în panificație este legat de sare. Sarea este un absorbant puternic. Așezată lângă pâine în dulap, sarea elimină excesul de umiditate și ucide germenii.