De ce să pui un cartof în varza murată. Acest truc te ajută să scapi de o mare problemă

Ne apropiem rapid de iarnă, deci e perioada perfectă pentru a folosi varza murată pentru diferite preparate tradiționale. Iată cât de mult te poate ajuta un simplu cartof.

19 nov. 2023, 08:00
De ce să pui un cartof în varza murată. Acest truc te ajută să scapi de o mare problemă
De ce e bine să pui un cartof în varza murată

În comerț există nenumărate opțiuni de varză murată, iar dacă ni se face poftă de sarmale, putem prepara o oală oricând. Însă, după ce am pregătit toate ingredientele și începem să gătim, putem avea surpriza neplăcută de a vedea că varza este prea sărată.

Citește și: Câtă sare se pune la varza murată pentru a avea sarmale delicioase de Crăciun

Există un truc ingenios pe care îl putem folosi la varza murată, care ne va scăpa de gustul prea sărat. Trebuie să adăugăm un cartof. Lăsat în apa în care vom pune varza, acesta poate extrage eficeint excesul de sare, iar mâncarea va fi mai delicioasă.

Pe lângă cartof, mai avem la îndemână și alte opțiuni, pentru a grăbi procesul. Cu cel puțin o oră înainte de a începe să gătim, punem varza la desărat, în apă. Dacă gustul este exagerat de sărat, poate fi nevoie să fie lăsată chiar și peste noapte.

Citește și: De ce să nu sufli în butoiul cu varză murată. Riscurile la care te expui dacă folosești această tehnică: „Duce la accidente în zona cardiacă, pulmonară și cerebrală”

În cele din urmă, dacă ați cumpărat o varză murată, există modalități de a salva mâncarea, dacă știți ce trucuri să folosiți.

Indiferent dacă folosim acest truc pentru a scăpa de sarea în exces din varza murată din comerț, sau poate chiar și noi am scăpat prea multă sare atunci când am pus murăturile acasă, cartoful este o opțiune ingenioasă pentru a repara problema.