De ce să pui un cățel de usturoi în ghiveciul florilor. Trucul folosit de cei mai iscusiți grădinari

Un simplu cățel de usturoi îți poate ajuta enorm plantele. Trucul este folosit și de grădinarii experimentați.

13 iun. 2023, 19:28
De ce să pui un cățel de usturoi în ghiveciul florilor. Trucul folosit de cei mai iscusiți grădinari
De ce să pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor

De ce e bine să pui un cățel de usturoi în ghiveciul plantelor. Acesta poate fi cel mai bun prieten al florilor, iar motivul este unul incredibil.

Usturoiul poate fi extrem de benefic, deoarece alungă foarte multe insecte care ar putea să dăuneze plantelor. Așadar, este un pesticid natural care poate salva plantele.

Citește și: Fermierii din Buzău vor să dea lovitura cu produse de nișă. Usturoiul afumat și țuica de usturoi ar putea crește profitul de pe urma acestei culturi

Desigur, acest tratament nu este deloc unul frumos mirositor, dar este unul eficient, fiind folosit de cei mai experimentați grădinari.

Tot ce trebuie să faci este să înfigi un cățel de usturoi între tulpină și marginea ghiveciului. Un alt avantaj al truclui este că nu trebuie să îl folosiți foarte des. Usturoiul poate fi introdus în ghiveci numai o dată pe lună.

Citește și: Greșeala pe care o fac toate gospodinele! De ce nu este bine să arunci cojile de la usturoi

Dacă aveți plante care au fost deja infestate de insecte, puteți folosi tot usturoiul. Fierbeți o jumătate de litru de apă și puneți o căpățână de usturoi în ea. Amestecul trebuie pus într-o sticlă cu pulverizator și folosit cu grijă, fără ca florile să fie atinse de acesta, pentru că ar putea fi afectate.

Acest tratament trebuie să fie repetat mai des, la circa două zile. Insectele vor părăsi planta și va fi mult mai sănătoasă.