Greșeala pe care o fac toate gospodinele! De ce nu este bine să arunci cojile de la usturoi

Dacă arunci cojile de la usturoi este momentul să te oprești din a face acest lucru. Acestea au beneficii uriașe pentru sănătate, dar pot fi folosite și pentru un plus de gust în mâncărurile tale favorite!

19 feb. 2023, 07:11
Greșeala pe care o fac toate gospodinele! De ce nu este bine să arunci cojile de la usturoi
coaja de usturoi

Lumea este deja familiarizată cu beneficiile consumului de usturoi. Acesta are efecte pozitive asupra sănătății, de la reglarea tensiunii arteriale, vindecare infecțiilor în cazul copiilor și propietățiile similare cu cele ale antibioticelor, usturoiul ar trebui să facă parte frecvent din meniul nostru.  Totuși, majoritatea dintre noi aruncăm coaja acestuia, fără să știm că și aceasta are propietăți miraculoase. Ar fi bine să o păstrezi de acum înainte.

Citește și: Alimentul medicament care are o mulțime de beneficii! Este sănătos, sățios și te ajută să slăbești

Usturoiul se comportă și actionează ca un antibiotic natural, distrugând o gamă largă de bacterii. Acesta te poate ajuta să te tratezi de mai multe afecțiuni. Conform „Healthline‟, consumul de usturoi ține răceala și gripa departe, reduce tensiunea arterială, îmbunătățește nivelul de colesterol, previne boala Alzheimer, susține sănătatea oaselor și ajută la eliminarea metalelor grele din organism. Totuși și coaja sa este extrem de importantă, cu toate că foarte multă lume o ignoră și o aruncă. Și aceasta are o mulțime de substanțe hrănitoare pentru noi și în plus ar putea adăuga savoare în plus în bucătărie.

Nu mai arunca cojile de usturoi

Foarte puțină lume a aflat faptul că foița subțire, coaja de la interior a usturoiului, este extrem de bogată în antioxidanți și conține o gamă variată de vitamine, respectiv A, C și E, cu beneficii dovedite pentru sănătate. De asemenea, aceasta este extrem de aromată și poate fi folosită la pregătirea mai multor mâncăruri delicioase, informează „Tasting Table‟.

Cojile de usturoi rămase pot fi folosite pentru prepararea unui supe, pentru a da gust pastelor sau la pregătirea un topping pentru salata ta preferată. Înainte să le utilizezi, trebuie să speli usturoiul și să îndepărtezi cojile de la exterior. Pentru supă sau sos, tai cojile de la interior, le amesteci cu diferite ierburi aromate, în funcție de preferințe și le adaugi în supă sau în sosul pentru paste. Pentru topping, pui cojile într-o tigaie cu ulei de măsline încins, adaugi sare și piper, le lași să se prăjească și le adaugi în bolul care conține crudități.

Citește și: Durerile de articulare sunt o mare bătaie de cap! Dr. Tarek Naser a dezvăluit tratamentul minune care ne scapă de ele