De ce sunt atât de gustoşi renumiţii covridogi de la Luca. Câte calorii au şi cât de mult îngraşă

Covridogul de la Luca este, deja, faimos pentru gustul său. Chiar dacă denumirea este una mai ciudată, rămâne unul dintre cele mai bine vândute produse de patiserie din România.

08 iul. 2023, 13:58
De ce sunt atât de gustoşi renumiţii covridogi de la Luca. Câte calorii au şi cât de mult îngraşă

Produsele de patiserie de la Luca rămân unele la mare căutare în România. Pentru că pot fi procurate foarte uşor, consumate pe grabă şi cu preţuri accesibile, ele sunt preferate de elevi, studenţi, angajaţi, cam de toată lumea.

Dintre aceste produse, unul se distinge în mod evident. Este covridogul de la Luca, accesibil ca preţ, foarte gustos, dar şi hrănitor.

Citeşte şi Secretul marilor magazine a fost dat în vileag. Acesta este motivul pentru care nu există ferestre

Denumirea produsului este ciudată, oarecum, dar uşor de intuit, mai ales într-o societate ca a noastră, care vorbeşte din ce în ce mai mult „romgleza”. Combinaţia dintre covrig şi hotdog a dat nu doar numele produsului, ci şi cheia succesului. Dacă la crenvurşt nu se poate interveni, tot secretul constă în modul de preparare al aluatului pentru covrig, potrivit Cancan.

Ce conţine, de fapt, un covridog

Aluatul – 100 g de faină albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare.
Crenvurst de porc – 50 de g (carne de porc 51%, apă, carne de pui 9%, ceafă de porc 5% (fără piele), carne de vită 3%, proteine (din carne de porc).
Sare, amidon, proteine din lapte, stabilizatori (difosfați, trifosfați), zaharuri ( lactoză, dextroză), condimente, conservanți (acid lactic, acetați de sodiu, lactat de calciu, azotat de sodiu), potențiator de gust (monoglutamat), agent de îngroșare (lactat de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), aromă de fum, colorant (carmin).

Citeşte şi Veşti bune pentru pensionarii din România! Primesc mai mulţi bani, începând din această lună

Covridogul de la Luca „ţine de foame”. Aşa susţin cei care l-au încercat şi nu sunt departe de adevăr. Un astfel de produs are 334 de calorii, iar valorile nutritive sunt următoarele:

Valoare medie 100g / produs (120g)
Valoare energetică kj 1170,0 / 1404,0
Valoare energetică kcal 279,0 / 334,8
Grăsimi 12,5 / 15,0
Din care acizi grași saturați 4,9 / 5,8
Glucide 29,9 / 35,8
Din care zaharuri 4,7 / 5,6
Fibre 0,9 / 1,1
Proteine 11,3 / 13,6
Sare 1,5 / 1,8

Fiind săţios, dar fără ntrienţi, specialiştii recomandă să nu fie consumat în cantităţi excesive, mai ales de către persoanele care ţin la siluetă. Covridogul este genul de produs care, consumat zilnic, îngraşă în mod vizibil, în cele mai multe dintre cazuri.