De ce sunt mai stresaţi copiii de azi?

Stresul este o notiune cu care deja ne-am obisnuit. Cand eram mici, noi, parintii, am auzit de cuvantul “stres” abia inspre anii adolescentei si cei care ne vorbeau despre stres nu stiau foarte bine sa ni-l defineasca. Era mai degraba o stare care aduna mai multe ingrijorari si agitatii la un loc si care genera in starea psihica, mentala a persoanei, un disconfort sau chiar o tulburare in corp. Cu greu am invatat sa recunoastem stresul la noi sau la cei din jur, iar acum suntem nevoiti sa traim cu stresul brat la brat.

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 20:41
De ce sunt mai stresaţi copiii de azi?

Vezi mai jos cateva motive pentru care micutii pot fi stresati:

– Trebuie sa se acomodeze la gradinita, la scoala, cu colegi noi, cu copii cu caractere diferite, proveniti din familii cu standarde diferite, cu mentalitati si bugete diferite.

– Traiesc in acelasi trafic infernal ca si noi, au celulare sau nu, sunt bombardati cu zeci de mii de informatii pe secunda, vizual, auditiv, senzorial.

– Atentia le e divizata permanent in multe locuri: tv, mediu exterior, muzica din casti, internet.

– Presiunea pentru a performa bine la scoala inca exista, mai ales din partea parintilor, daca nu si din par.

– Spre deosebire de copilaria noastra, pentru ei presiunea grupului este uriasa! Se simt obligati sa tina pasul cu muzica, cu informatia, cu trendurile, cu moda, cu ceilalti, altfel nu sunt considerati cool si sunt respinsi.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro