De ce te doare spatele in anumite zone si ce inseamna ele

Durerile de spate sunt atât de frecvente pentru că au cauze atât de variate. De ce ne doare spatele şi ce e de făcut? Vezi harta durerilor de spate...

RomaniaTV.net
02 oct. 2014, 08:55

Dislocarea vertebrelor cervicale

Articulaţia dintre C1 şi C2 (numite atlas şi axis) permite rotirea capului. Deplasarea acestor vertebre duce la dureri locale, dureri de cap şi rigiditate.

CAUZE De obicei, este provocată de accidente auto cu frânare bruscă, dar şi de cădere sau lovirea din spate a capului.

TRATAMENT „Dacă după o lună durerile persistă după incident, mergi la doctor”, spune dr. Damon Simmons, ortoped la clinica Pall Mall din Londra. „Poţi combina în siguranţă paracetamolul cu ibuprofenul împotriva durerilor severe.”

Nerv comprimat

Coloana e alcătuită din 24 de vertebre. Dacă una din-tre ele se deplasează, e posibil ca un nerv să fie prins. În mod ciudat, durerea poate să fie resimţită în braţ sau în picior.

CAUZE Dormitul în poziţii incomode sau mişcările repetitive, ca în cazul ridicărilor sau tracţiunilor.

TRATAMENT Evită orice activitate care riscă să agraveze situaţia. Odihna în poziţie întinsă ar trebui să reducă durerile. În câteva zile ar trebui să treacă. Poţi folosi ibuprofen cu aplicare locală.

Sciatica

Numim sciatică orice durere care afectează nervul sciatic (nervul lung care merge din spatele pelvisului în picior).

CAUZE „O hernie de disc sau un muşchi lezat o pot declanşa, dar uneori nu există o cauză evidentă”, spune dr. Simmons.

TRATAMENT „Încearcă analgezice sau aplică fie o sticlă cu apă fierbinte, fie o pungă de mazăre congelată”, sugerează ortopedul. „Dacă durerea durează mai mult de şase săptămâni, îţi afectează somnul sau e însoţită de pierdere în greutate, mergi la medic.”

Gât înţepenit  citeste mai mult pe avantaje.ro