De ce te îngraşi la menstruaţie? Am aflat răspunsul

Specialiștii spun că poate fi vorba despre apa în exces în țesuturi sau despre kilogramele care se depun și doar cu dietă le mai dai jos. Statistic, pe durata perioadei critice ne putem îngrășa între 500 g și 4,5 kg, depinde de fiecare în parte, cum gestionează avalanșa de hormoni.

RomaniaTV.net
11 aug. 2016, 13:04
De ce te îngraşi la menstruaţie? Am aflat răspunsul

Acul cântarului poate să înainteze, chiar dacă faci mișcare regulat și mănânci sănătos. Nu-ți face probleme, cel mai des este de vină surplusul de apă din țesuturi, de care vei scăpa rapid în următoarea perioadă de după ciclu menstrual.

De regulă, spun specialiștii, acumularea în greutate începe cam cu cinci zile înainte de prima zi de ciclu. Totul revine la normal începând cu declanșarea menstruației.

Explicația constă în activitatea hormonului progesteron, esențial în prima parte unei sarcini. Dacă nu este vorba despre o sarcină, nivelul de progesteron scade, iar această modificare în organism are ca efect advers reținerea apei în corp. Mai precis, fiecare celulă din organism reține un strop microscopic de apă.

Citeşte şi  Iată care sunt problemele menstruale pe care nu trebuie să le ignori

În majoritatea cazurilor, kilogramele în plus e situează undeva la 2,5. Însă, când nu este vorba despre excesul de apă, vorbim despre o acumulare de gaze intestinale. Iar balonarea poate amplifica situația negativă, pentru că te poți simți mare cu totul, nu doar la nivelul picioarelor sau a coapselor sau brațelor.

Așa previi excesul de apă și balonarea

Dacă la mijloc este vorba despre retenția de apă, e bine să eviți să consumi alimente cu multă sare, băuturi alcoolice sau cafea și să adopți o dietă bogată în vitamine, minerale și fibre alimentare. Evită alunele prăjite și sărate, chipsurile, sticksurile și semințele prăjite și sărate.

În situația în care vorbim despre balonare și constipație, te sfătuim să faci puțină mișcare și să bei cel puțin doi litri de apă și ceaiuri diuretice.

Mai poate fi vorba despre o scădere a nivelului de magneziu în corp, care poate atrage cu sine reducerea cantității de insulină. Asta înseamnă că poate apărea oricând pofta de dulce. Ca s-o combați, ia câte un comprimant de magneziu în fiecare zi, ca să refaci stocul de minerale.

Iată ce alimente îți reglează echilibrul hormonal