De ce ţi se face pielea ca de găină, de ce tremuri şi de ce tresari în somn

Ti se face pielea ca de gaina cand ti-e frig, frica, ba chiar si atunci cand asculti o piesa senzationala. Esti pe cale sa adormi si, brusc, tresari.Te-ai intrebat vreodata de ce reactioneaza corpul tau asa? Cand vine vorba despre el, semnele pe care ti le transmite nu sunt de neglijat.

04 ian. 2015, 10:35
De ce ţi se face pielea ca de găină, de ce tremuri şi de ce tresari în somn

De ce ti se face pielea ca de gaina?

De fapt, actualmente nu mai exista nicio explicatie biologica pentru aceasta reactie a corpului uman. In trecut, pielea noastra reactiona asa ca sa intimideze. Stii cum se intampla in cazul animalelor, carora, in momentul in care se pregatesc sa atace, li se zburleste blana? Cam la fel se intampla si cu pielea stamosilor nostri. Acum insa, parul de pe corpul nostru s-a imputinat, deci pielea de gaina nu-si mai are rostul.

De ce tremuri?

Este normal sa ti se faca frig pe masura ce scad temperaturile. Drept raspuns la stimulii exteriori si la conditiile meteorologice precare, organismul incearca sa echilibreze temperatura corporala si, deci, incepe sa puna muschii in miscare pentru a genera si pastra caldura.

De ce tresari inainte de somn?

Ceea ce ti se intampla cateodata inainte de a adormi se numeste de fapt smucitura hipnagogica si are loc pentru ca organismul vrea sa te avertizeze. Corpul tau percepe adormirea ca pe o cadere in gol si iti ofera un soc, ca sa te atentioneze ca urmeaza sa ti se intample ceva rau.

Sursa: perfecte.ro