De ce trebuie să ai mereu un pahar de apă cu bicarbonat de sodiu în frigider. Trucul care te va scăpa de multe probleme

Trucul util pentru frigider. Un simplu pahar de apă cu bicarbonat de sodiu te va scăpa de problemele apărute de-a lungul timpului.

17 iun. 2023, 20:39
De ce trebuie să ai mereu un pahar de apă cu bicarbonat de sodiu în frigider. Trucul care te va scăpa de multe probleme
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în frigider

Un pahar de apă cu bicarbonat de sodiu poate fi foarte eficient pentru frigider. Acest truc te va ajuta să păstrezi curățenia în electrocasnic pentru o perioadă lungă de timp. Bicarbonatul este ideal pentru a elimina mirosurile care se afună în timp din cauza alimentelor care sunt depozitate fără ambalaj sau a mâncărurilor gătite.

Citește și: Cum să cureți rapid și fără efort vinetele de coajă. Trucul minune pe care toate gospodinele ar trebui să îl știe

Trebuie să dizolvați o lingură de bicarbonat de sodiu în 250 de mililitri de apă la temperatura camerei. Paharul cu amestecul trebuie așezat pe unul dintre rafturile frigiderului, de preferat la mijlocul acestuia. Soluția trebuie schimbată la câteva zile, altfel, mirosurile se vor resimți din nou.

Totodată, o lămâie tăiată în bucăți are același efect. Gospodinele mai folosesc și hârtia igienică pentru a absoarbe umezeala din frigider. Acesta nu va mai îngheța atât de mult.

Oțetul și apa călduță sunt una dintre cele mai ușoare metode de a curăța electrocasnicul, mai ales pentru că aceste substanțe nu lipsesc din casele românilor. Pentru a avea mereu un frigider curat, temperatura trebuie setată între 0 și 5 grade Celsius pentru ca alimentele să nu se strice repede și bacteriile să nu se înmulțească.

Citește și: Cum păstrezi cireșele proaspete pentru mai mult timp. Portofelul îți va mulțumi dacă vei folosi acest truc

Mâncarea trebuie să fie păstrată în diverse recipiente închise ermetic. Este important să acorzi atenție la datele de expirare ale produselor, pentru că dacă sunt lăsate prea mult în frigider, riști să îți supraîncarci aparatul și poți bloca unitatea de răcire a alimentelor. Conservele deschise nu trebuie păstrate în frigider, pentru că pot fi contaminate chimic, potrivit Fanatik.