Cum să cureți rapid și fără efort vinetele de coajă. Trucul minune pe care toate gospodinele ar trebui să îl știe

Vinetele sunt printre vedetele acestui sezon. Piețele sunt pline de aceste legume extrem de delicioase și versatile. Deși românii le adoră, mai ales vara, majoritatea gospodinelor se plâng că decojirea lor este o sarcină extrem de dificilă.
Alina Costache
08 iun. 2023, 17:34
Cum să cureți rapid și fără efort vinetele de coajă. Trucul minune pe care toate gospodinele ar trebui să îl știe

Cum să cureți rapid și fără efort vinetele de coajă. Noi am descoperit un truc simplu și extrem de util care te va scăpa de această mare bătaie de cap.

Citește și Trucul care poate schimba viața oricărei gospodine! Tigăile tale pot arăta ca noi în doar câteva secunde

Cum să cureți rapid și fără efort vinetele de coajă

Dacă vrei să scapi de coaja groasă și amară aburul este cel care te va ajuta să economisești timp și efort și să profiți în mod eficient de delicioasele vinete.

Una dintre cele mai simple tehnici este să coci vinetele la cuptor și astfel vei reuși să le decojești instant.

Însă, înainte de a le coace la cuptor, este foarte important să ai grijă cum alegi vinetele.

Gospodinele iscusite spun că atunci când alegi vinetele, acestea trebuie să aibă coaja netedă și fermă, fără semne de deteriorare sau pete.

Înainte de a le băga la cuptor spălă bine vinetele sub apă rece. Apoi, preîncălzește cuptorul la o temperatură de aproximativ 200 de grade Celsius.

Între timp, găurește ușor vinetele pe toată suprafața lor, cu ajutorul unei furculițe sau a unui cuțit pentru ca în timpul coacerii aburului să pătrundă foarte bine în ele.

Apoi, așază vinetele pe o tavă de copt și introduce-le în cuptorul preîncălzit și lasă-le să se coacă timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când coaja se înmoaie și legumele devin moi.

Ca să afli dacă vinetele sunt gata, introdu lama unui cuțit în pulpa vinetelor și dacă intră ușor atunci sunt coapte suficient.

După ce s-au copt, urmează pasul cel mai important. Pune vinetele într-o pungă sau într-o caserolă de sticlă, pe care o închizi ermetic si las-o deoparte timp de 10 minute. Condensul format în pungă va acționa asupra vinetelor și va înmuia coaja, care se va curăța foarte ușor.

După ce ai scăpat de coajă, poți folosi pulpa vinetelor fără probleme în rețetele tale preferate.

Salata de vinete delicioasă

Salata de vinete este iubită de foarte mulți români, fie că vorbim despre varianta cu maioneză sau despre rețeta de post. Totuși, există o rețetă de care oamenii au uitat, chiar dacă este absolut delicioasă. Un ingredient secret o să te facă să te lingi pe degete!

În rândurile următoare, am pregătit o rețetă care a aparținut regretatului gastronom Radu Anton Roman. Rețeta a fost publicată în cartea sa de bucate „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Rețetă pentru salata de vinete

Ingrediente:

– un kg vinete;

– un pahar de untdelemn;

– o ceapă roşie;

– o lingură de oţet de mere;

– două roşii coapte;

– sare și piper (după preferințe);

Mod de preparare:

Începem prin a pune vinetele la fript pe foc viu, pe toate părţile, până se-nmoaie. Le curăţăm imediat de cojile arse, le sărăm şi le lăsăm la scurs.

Între timp, tocăm mărunt ceapa, apoi spălăm cubulețele mici în apă rece pentru a scăpa de amăreala oxidată. Amestecăm apoi ceapa cu oţetul de mere.

Tocăm vinetele până opținem o formă de pastă, apoi adăugăm treptat ulei, puţin câte puţin, până se-ntăreşte şi se face spumoasă compoziția. La final, adăugăm ceapa amestecată cu oțetul de mere.

Vinetele se combină cu maioneza făcută din două gălbenuşuri de ou, 200 ml untdelemn, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 vârf linguriţă piper măcinat, 1 lingură smântână de frişcă şi 3 căţei usturoi.

Citește și De ce să stropești grătarul cu bere. Trucul pe care trebuie să îl încerci la tine acasă

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!