De ce trebuie să consumi o NUCĂ pe zi. Află cele mai importante BENEFICII

Nucile sunt hranitoare si energizante. Nucile sunt un aliment complex, cu efecte vindecatoare si multiple beneficii asupra sanatatii noastre.

24 dec. 2014, 15:52
De ce trebuie să consumi o NUCĂ pe zi. Află cele mai importante BENEFICII

Vezi mai jos cele mai importante beneficii ale consumului de nuci asupra sanatatii noastre:

Gratie continutului de acizi grasi omega 3, nucile contribuie la mentinerea si imbunatatirea sanatatii inimii, potrivit kudika.ro. Consuma cateva nuci in fiecare zi pentru a-ti regla tensiunea arteriala si a scadea nivelul de colesterol rau din sange. Asadar, consumul de nuci are multiple beneficii pentru inima, ajutand la cresterea nivelului de colesterol bun.

Nucile sunt benefice si pentru creier. Acizii grasi pe care ii contin sunt esentiali pentru un creier sanatos. Totodata, acizii grasi omega 3 ajuta si la buna functionare a sistemului nervos, dar si la imbunatirea memoriei.

Consumul de nuci poate preveni aparitia cancerului la san. Consumul frecvent de nuci este asociat cu un risc mai mic de aparitie a cancerului la san. Este recomandat de aceea sa consumi nuci pentru a reduce posibilitatea aparitiei acestui tip de cancer.

Nucile nu doar ca te ajuta sa faci fata stresului, dar si sa ai un somn mai bun. Ele se numara printre putinele alimente care contin melatonina, un hormon antioxidant cu un rol important in reglarea naturala a starilor fiziologice si in inducerea somnului.

CITEŞTE ŞI: Beneficii pentru sănătate ale celor mai utilizitate de sărbători 5 condimente