De ce TREBUIE să porţi ochelari de soare iarna

Pe timp de iarnă ai tendinţa de a neglija ochelarii de soare, pe care îi uiţi într-un etui până la primăvară? Ei bine, specialiştii trag un semnal de alarmă!

RomaniaTV.net
10 dec. 2015, 10:23
De ce TREBUIE să porţi ochelari de soare iarna

Radiaţiile ultraviolete, atât de dăunătoare ochiului, sunt reflectate în proporţie de 85% de zăpadă. Aceste raze pot provoca aşadar arsuri ale corneei chiar şi pe timp de iarnă. 

Mai mult decât atât, cu cât te afli la o altitudine mai mare, cu atât eşti mai expusă la radiaţiile solare, ceea ce înseamnă că nu ai ce să cauţi pe pârtie fără ochelari de soare cu lentile polarizate.

Citeşte şi  Ochelarii de soare care te bagă în filme de LSD

De asemenea, ochelarii de soare purtaţi iarna nu te protejează numai de razele UV, ci şi de vântul puternic care îţi usucă excesiv ochii, provocându-ţi senzaţia de iritare. Şi frumuseţea ta este protejată de ochelarii de soare pe timp de iarnă, asta pentru că ne relaxăm faţa şi ridurile de expresie nu au condiţiile necesare pentru a se forma. Culoarea lentilelor contează de asemenea.

Lentilele gri reduc intensitatea luminii fără a afecta contrastul, în timp de lentilele maro accentuează contrastul şi sunt ideale pentru sporturile de iarnă. 

Citeşte mai mult pe feminis.ro.