De ce trebuie să pui carnea în gălbenuş de ou înainte să o găteşti. Trucul este fabulos

Există câteva trucuri care te vor ajuta să obţii o friptură perfectă pentru masa de Sărbători. Cu siguranţă nu ştiai ce minuni poţi face dacă laşi carnea în gălbenuş de ou timp de 15 minute, înainte să o găteşti.

17 dec. 2021, 18:35
De ce trebuie să pui carnea în gălbenuş de ou înainte să o găteşti. Trucul este fabulos

De ce trebuie să pui carnea în gălbenuş de ou înainte să o găteşti. Acest truc este folosit de bucătarii chinezi, pentru a obţine friptura fragedă şi suculentă.

De ce trebuie să pui carnea în gălbenuş de ou înainte să o găteşti

Orice bucătar are secretul lui pentru a obţine friptura cât mai fragedă şi suculentă, fie că vorbim despre carnea de pui, porc sau vită. De exemplu, bucătarii chinez folosesc gălbenuşul de ou pentru a frăgezi carnea înainte să înceapă să o gătească. Deşi pare un pic ciudată, metoda aceasta este foarte eficientă.

Citeşte şi Sucul-minune care menține sănătatea inimii și a ficatului. Luptă împotriva cancerului, echilibrează tensiunea și se face din doar trei ingrediente simple!

Astfel că, în loc să foloseşti suc de lămâie, oţet sau vin pentru a frăgezi friptura, lasa carnea 15 minute în gălbenuş de ou şi vei obţine cel mai gustos preparat pe care l-ai gătit vreodată.

Această tehnică a bucătarilor chinezi este cunoscută drept „catifelarea cărnii”. Bucătarii din China explică faptul că gălbenuşul de ou creează o peliculă protectoare pe suprafața cărnii, care împiedică lichidul să se evapore în timpul preparării termice. În acest fel, friptura iese suculentă și fragedă și toate aromele se păstrează în interior, potrivit impact.

Un alt truc al bucătarilor asiatici este fierberea cărnii înainte de prepararea propriu-zisă. După carnea a dat în fiert, aruncaţi apa. Astfel,  carnea va elibera urmele de sânge și toate impuritățile pe care le mai are.

Citeşte şi Cum să faci maioneză în 30 de secunde. Reţeta rapidă pe care e musai să o încerci de Sărbători

Cu alte cuvinte, dacă urmează să preparați supă sau ciorbă, dați carnea câteva minute în clocot și, în loc să adunați spuma cu o paletă, aruncați prima apă în care a fiert carnea. În acest fel vă asigurați că scăpați de toate impuritățile, iar supa va ieși clară și limpede.