Cum să faci maioneză în 30 de secunde. Reţeta rapidă pe care e musai să o încerci de Sărbători

Maioneza este unul din ingredientele de bază ale salatei boeuf, preparat nelipsit de pe masa românilor de sărbători. Vă prezentăm o reţetă rapidă, pe care trebuie neapărat să o încerci. În doar 30 de secunde vei avea maioneza gata.

17 dec. 2021, 16:57
Cum să faci maioneză în 30 de secunde. Reţeta rapidă pe care e musai să o încerci de Sărbători

Cum să faci maioneză în 30 de secunde. Multe persoane aleg să folosească maioneza din comerţ în locul celei de casă, deoarece există riscul ca aceasta să se taie şi prepararea ei să ne ia destul de mult timp. Vă prezentăm o reţetă super rapidă, care vă va ajuta să pregătiţi maioneza în doar 30 de secunde.

Cum să faci maioneza în 30 de secunde. Ingrediente

Pentru prepararea maionezei ai nevoie de următoarele ingrediente: un ou întreg, zeama de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de muştar, o ceașcă de ulei, sare şi piper. Atenţie, oul trebuie să fie la temperatura camerei.

Opţional, poţi adăuga în maioneza ta şi ketchup, usturoi, măsline sau roşii uscate.

Citeşte şi Cum să faci cei mai buni cârnați de casă. Jamilia și alte două bucătărese renumite explică totul pas cu pas!

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faci este să pui toate ingredietele într-un vas şi să le mixezi cu mixerul timp de 20 de secunde. Asigură-te că braţul mixerului atinge fundul recipientrului. După cele 20 de secunde, ridică uşor mixerul şi amestecă încâ 10 secunde.

Vei observa că la finalul celor 30 de secunde maioneza ta va fi densă, astfel încât nu va mai cădea de pe brațul mixerului.

Poţi folosi ulei de seminţe de struguri, de şofran sau de canola în locului uleiului de floarea soarelui. De asemenea, poți folosi și ulei de măsline, însă în acest caz maioneza ta va avea un gust mai puternic şi o culoare mai închisă.

Citeşte şi Cum se prepară salata Elwirei Petre, rețeta care a făcut furori la ”Chefi la Cuțite”. Se gătește ușor și ai nevoie de câteva ingrediente