De ce trebuie să pui sare în cafea. Trucul genial pe care e musai să-l încerci

Cafeau e nelipsită din viaţa multor persoane. Vă prezentăm un truc ce vă poate ajuta să mai reduceţi din amăreala acesteia. Secretul constă într-un singur ingredient: sarea.

21 dec. 2021, 15:31
De ce trebuie să pui sare în cafea. Trucul genial pe care e musai să-l încerci
De ce trebuie să pui sare în cafea. Trucul genial pe care e musai să-l încerci

De ce trebuie să pui sare în cafea. Puţine persoane ştiu că sarea taie din amăreala cafelei. Acest ingredient inedit îi va da băuturii dumneavoastră o dulceaţă aparte şi îi va intensifica aroma.

De ce trebuie să pui sare în cafea

De multe ori cafeaua e necesară pentru a ne putea trezi dimineaţa. Cu toate acestea, uneori rămânem cu un gust amar după ce o consumăm. Dacă se întâmplă asta este posibil ca boabele de cafea să nu fi fost de calitate sau prăjite cum trebuie. În mod normal, cafeaua trebuie să aibă un gust asemănător cu cel al ciocolatei amărui.

Citeşte şi Băutura alcoolică banală care previne cancerul şi te ajută să slăbeşti. Consumă un pahar pe zi şi vei avea o inimă sănătoasă

Dacă totuși cafeaua pe care o prepari la ibric în mod normal îți lasă un gust amar puternic în gură, atunci poţi apela la un truc ce îţi va salva băutura preferată. Tot ce trebuie să faci este să adaugi un praf de sare în ibricul cu apă fiartă. Acest ingredient inedit va da cafelei o dulceaţă aparte şi îi va intensifica aroma.

De asemenea, pentru a obţine o cafea cremoasă trebuie să adaugi un cubuleţ de unt. Pentru un plus de savoare poţi adauga şi alte ingrediente precum scorţişoara, cardamonul sau chiar turmericul.

Pe lângă aroma pe care o va căpăta cafeaua, aceste ingrediente au numeroase beneficii pentru sănătate. Scorţişoara ajută la menţinerea inimii sănătoasă, este un detoxifiant pentru ficat excelent și reglează în mod natural glicemia, potrivit csid.ro.

Turmericul are efecte antiinflamatoare, iar cardamonul este considerat „regele condimentelor”.

Cum să faci cea mai bună cafea la ibric. Reţeta pe care trebuie să o încerci

În primul rând se pune apă în ibric și se lasă pe foc până atinge punctul de fierbere. Luăm ibricul de pe foc şi îl lăsam deoparte timp de două minute. Apoi, adăugăm cafeaua şi amestecă. Lăsăm pe foc timp de două minute, după care adăugăm un praf de sare.

Dacă vă place cafeaua cu lapte, nu folosit lapte rece direct din frigider deoarece îi strică gustul. Laptele trebuie să aibă o temperatură apropiată de temperatura cafelei.

Citeşte şi Fructul-minune care menţine sănătatea inimii. Reduce tensiunea arterială şi păstrează elasticitatea vaselor de sânge