De la 1 iunie, liniile de tramvai 1 şi 10 vor circula întreaga noapte

De la 1 iunie, programul de funcționare a liniilor de tramvai 1 şi 10 va fi prelungit pe toată durata nopții, potrivit unui comunicat de presă remis de Societatea de Transport București.

RomaniaTV.net
24 mai 2020, 07:55
De la 1 iunie, liniile de tramvai 1 şi 10 vor circula întreaga noapte

Liniile 1 și 10 au un traseu circular, desfășurat pe Inelul Principal de Circulație din București, și reprezintă o parte dintre cele mai lungi și importante trasee de tramvai din Capitală.

De asemenea, tot din 1 iunie, la secțiunea Trasee, vor fi publicate graficele de circulație actualizate.

STB recomandă călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun să îşi protejeze nasul şi gura cu măşti medicale sau confecţionate din material de bumbac, dar şi ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare), pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

„Călătorii sunt rugaţi să respecte de asemenea şi noile reglementări privind distanţarea socială. Accesul în mijloacele STB va fi limitat, călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze, tramvaie, precum şi un rând în picioare, respectând distanţa regulamentară de 1,5 metri. Urcarea călătorilor în autovehiculele STB se va face doar pe uşa din faţă, iar coborârea pe celelalte uşi”, se preciza în postarea STB.

În această perioadă, STB SA le recomandă călătorilor să utilizeze preponderent modalităţile alternative de achiziţie şi de plată a călătoriei, puse la dispoziţie: încărcarea online a cardului de transport nominal , plata prin intermediul aplicaţiei de mobil BPay sau plata prin SMS . Aplicaţia gratuită BPay permite achiziţionarea de titluri de călătorie direct de pe telefonul mobil de tip smartphone cu conexiune la internet, fără a fi necesară existenţa unui card de transport.