De la bal, la spital! Zeci de persoane au fost rănite la o nuntă, după ce podeaua restaurantului s-a prăbușit

Un grav accident a avut loc sâmbătă chiar în timpul unei nunți. Cel puțin 30 de persoane care participau la eveniment au fost rănite după ce podeaua restaurantului s-a prăbușit.

14 ian. 2024, 19:05
De la bal, la spital! Zeci de persoane au fost rănite la o nuntă, după ce podeaua restaurantului s-a prăbușit

Zeci de persoane au fost rănite la o nuntă, după ce podeaua restaurantului s-a prăbușit. Incidentul halucinant s-a petrecut într-un restaurant din Toscana, amenajat într-o fostă mănăstire de secol XV.

Citește și Bat clopotele de nuntă! Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc anul acesta, iar evenimentul va avea loc în afara Capitalei

Zeci de persoane au fost rănite la o nuntă, după ce podeaua restaurantului s-a prăbușit

În timp ce invitații dansau și se distrau în cinstea mirilor, podeaua a cedat, la un moment dat, iar cel puțin 30 de persoane au fost rănite.

Guvernatorul regiunii Toscana, Eugenio Giani, a anunțat că în aceste momente, cinci dintre persoanele rănite se află în stare critică în urma accidentului produs în apropiere de Pistoia, la nord de Florenţa, scrie digi24.ro.

Oficialul a subliniat că în momentul în care podeaua a cedat, aproximativ 60 de persoane se aflau pe ringul de dans.

Autoritățile italiene spun că prăbușirea podelei a avut loc într-o sală de la primul etaj al fostei mănăstiri din Giaccherino, care era de mai mulți ani folosită ca restaurant.

În urma incidentului, toți dansatorii s-au trezit la parter, acoperiţi de moloz, iar în urma apelului făcut la 112 peste 100 de salvatori au fost mobilizaţi să intervină la fața locului.

Darul de nuntă, mai mare în 2024

Românii trebuie să economisească mai mult, deoarece suma aferentă darurilor a crescut considerabil. Astfel, evenimentele devin mai importante și mai costisitoare, în special atunci când cei care se căsătoresc vă sunt membri ai familiei sau prieteni apropiați.

Nunțile din Muntenia aduc, după sine daruri cuprinse între 1200 și 1500 de lei pe cuplu. Asemenea altor situații, suma de bani din plic depinde de legătura familială sau prietenia strânsă. În această regiune, un obicei deosebit este ca socrilor mici și mari să li se ofere diferite cadouri în ziua nunții.

Tradițiile, prezente, mai ales, la nunțile rurale, impun respectarea unor datini deosebite. În această regiune, suma oferită în plic oscilează între 1000 și 1600 de lei pe cuplu.

Nunțile în Moldova se disting prin daruri cu sume cuprinse între 1000 și 1800 de lei/ cuplu. Dacă mirii vă sunt apropiați, se așteaptă contribuții financiare mai substanțiale. În această regiune, invitații au libertatea de a aduce cadouri în plus la evenimentul nupțial.

Aceleași sume sunt valabile și la nunțile din Transilvania. Însă, dacă în Moldova și Muntenia cadourile sunt opționale, în această regiune nu trebuie să vii, sub nicio formă, cu mâna goală, conform tradițiilor maghiare, săsești sau românești.

În Dobrogea, nu se pun mai mult de 1000-1500 de lei la plic. Ca restul zonelor enumerate, și aceasta este marcată de propriile tradiții, însă acestea sunt respectate în funcție de specificul nunții și de preferințele mirilor.

În Bucovina, fiecare cuplu alocă între 1000 și 1700 de lei pentru darul de nuntă. Dacă invitații sunt prieteni apropiați ai mirilor, suma poate varia între 1500 și 3000 de lei.

Tradiția darului de nuntă persistă în cultura românească, fiind influențată de situația financiară a invitatului și de legătura sa de rudenie sau prietenie cu mirii. Dacă există o legătură familială, darul poate depăși cu ușurință suma de 2000 de lei pe cuplu.

Nunțile în zona Maramureșului abundă în tradiții și obiceiuri, adunând sute sau poate mii de participanți la petrecerile grandioase. Mirii beneficiază din plin de acest context. Fiecare cuplu contribuie cu o sumă variind între 1200 și 2000 de lei, în funcție de relația pe care o au cu mirii.

Citește și VIDEO Cea mai mare nuntă din ultimii zece ani. Prințul Abdul Mateen al Bruneiului și Anisha au parte de o petrecere ca-n povești