De la ce a pornit tragedia de la Crevedia! Greșeala uriașă făcută de un angajat inconștient care a dezlănțuit iadul

Întreaga țară a asistat împietrită la iadul care s-a dezlănțuit sâmbătă seară la Crevedia, după ce mai multe explozii au avut loc la o stație GPL care de două luni funcționa ilegal și în urma cărora două persoane au murit și alte 58 au fost rănite. În aceste momente, ancheta în acest caz este în plină desfășurare, iar din primele informații iadul ar fi pornit din cauza unui angajat inconștient.

27 aug. 2023, 17:08
De la ce a pornit tragedia de la Crevedia! Greșeala uriașă făcută de un angajat inconștient care a dezlănțuit iadul
De la ce a pornit tragedia de la Crevedia!

De la ce a pornit tragedia de la Crevedia! Surse din anchetă afirmă că explozia s-ar fi produs în momentul în care un muncitor, care încerca să extragă GPL dintr-o cisternă, și-a aprins o țigară.

Citește și EXCLUSIV| Mărturiile cutremurătoare ale fiului celor doi soți morți, după exploziile de la Crevedia. ”Am recunoscut-o pe mama după ochi. Pe el îl știam bine”

De la ce a pornit tragedia de la Crevedia!

Potrivit acelorași surse, cel mai probabil o scânteie a aprins gazul care se degajase accidental în atmosferă, iar de acolo, flacăra s-a extins până la substanța aflată în interiorul cisternei.

Momentan, nimeni nu confirmă această ipoteză, însă cert este faptul că două persoane au murit în urma exploziei care a avut lor sâmbătă seară și alte 58 sunt rănite.

„În total sunt 58 de pacienți. Am avut 2 decese, unul dintre acestea fiind la un pacient cu o suprafață arsă din corp care depășea 95%. În cursul acestei nopți și dimineață devreme au fost transferați la Bruxelles 2 pacienți. Alți 2 pacienți sunt transferați la Milano. Din păcate, unul dintre pacienții transferați la Milano este în stare critică și cei de acolo cu care sunt în legătură fac eforturi ca să-l stabilizeze. Este vorba de un pacient de 68 de ani. Celălalt este un pacient în vârstă de aproximativ 48 de ani, dar în cazul său situația nu este atât de dramatică. Totuși, este un pacient critic.

În cursul acestei zile și la noapte vor fi transferați și alți 6 pacienți de la Spitalul Floreasca și 2 pacienți de la Spitalul Bagdasar-Arseni. Destinația acestor pacienți va fi Austria, AKH și Graz, în Germania și unul în Norvegia. Vor exista cel puțin 2 zboruri care să ducă acești pacienți, unele dintre ele cu escală“, a spus Alexandru Rafila.

„La Floreasca sunt 30 de pacienți, 3 civili, restul pompieri, din care cinci sunt intubați. La Spitalul Bagdasar Arseni sunt 13 pacienți, la Clinica de Chirurgie plastică sunt alți șase pacienți. În funcție de evaluări vor benefica de tratament. Pe măsură ce sunt transferați pacienți în străinătate se eliberează locuri în spitale pentru mari arși.

Familiile primesc suport psihologic. La Crevedia funcționează echipele care oferă suport psihologic și celor care au fost afectați, chiar dacă nu au fost victime (n. r. directe). Ne preocupă siguranța lor“, a mai spus ministrul Sănătății.

Citește și Explozie devastatoare la Crevedia: Bilanțul răniţilor a crescut la 58, doi morţi. Parchetul a deschis mai multe anchete. Ciolacu, la faţa locului: Cine se va face vinovat, va suporta rigorile legii