De la serialul „Adela” direct pe Netflix. Cum a ajuns Daniel Nuță să joace rolul lui Vlad Țepeș în producția turcească

Mulți îl știu pe Daniel Nuță din serialul românesc Adela, care s-a bucurat de o popularitate enormă. Totuși actorul a devenit cunoscut pentru o lume întreagă datorită serialului Netflix în care interpretează rolul lui Vlad Țepeș. Iată cine este omul din spatele actorului și care sunt secretele care stau la baza carierei lui.

09 feb. 2023, 09:14
De la serialul „Adela” direct pe Netflix. Cum a ajuns Daniel Nuță să joace rolul lui Vlad Țepeș în producția turcească
Daniel Nuță să joace în Serialul Otomanii

Daniel Nuță era deja cunoscut în țară pentru rolul din serialul Adela, însă acum îl știe o lume întreagă. Serialul „Rise of Empires: Ottoman”, difuzat pe platforma de streamin Netflix, l-a transformat pe artist într-un actor internațional. Acesta a dat viață unor personaje extrem de complexe și de diferite, așa că ne întrebăm cine este omul din spatele acestora.  Într-un interviu acordat pentru Viva.ro, reușim să îl cunoaștem mai bine pe Daniel, care a dezvăluit care sunt lucrurile care stau la baza succesului său.

Întrebat cum arată viața sa în acest moment, după tot acest succes actorul a explicat că are o viață normală

„Viața mea… la fel de normală și agitată în același timp. Lucrurile nu se schimbă peste noapte, mai ales cele care într-adevăr contează și sunt importante. Ceea ce mi se întâmplă acum e doar un prag major trecut, dar mai departe depinde doar de mine cum orchestrez totul și cum voi merge pe acest drum nou deschis. Poate sună puțin a metaforă ceea ce am spus mai sus, dar e fix sentimentul pe care-l am.” a povestit aceasta.

Citește și: Fanii lui Mihai Bendeac sunt în extaz! Actorul vrea să transforme serialul “Băieți de oraș” în film: „Munca noastră și personajele acelea merită asta!”

Actorul urmează să împlinească 30 de ani ș are planuri mari pentru viitor, însă este de părere că trebuie să lase lucrurile să vină natural.

„Nici pe departe nu le-am îndeplinit. Bine, obiectivele unui copil de 20 de ani nu sunt atât de realiste în comparație cu cele de acum, aproape de 30. Sunt la fel de mari și acum, cu ,,vânt în pânze”, dar diferența e că acum am mai înțeles câte ceva despre viață, despre modul natural de a funcționa lucrurile și, astfel, obiectivele din acest moment sunt mult mai ancorate în realitate. În schimb, sunt foarte recunoscător cu ceea ce s-a întâmplat până acum, mulțumit și am mai multe ,,arme cu care pot lupta, arsenalul s-a dezvoltat.”, a dezvăluit Daniel Nuță.

Daniel Nuță a explicat că, după părerea lui, norocul ține și de nivelul tău de implicare și de deschidere.

„Cu siguranță e și karma pe undeva. Toată munca depusă cu multe greutăți la filmarea „Egregora probabil a fost răsplătită cu vârf și îndesat la proiectul de la Netflix. Cred foarte tare în nivelul de implicare pe care îl ai într-un proiect, mai ales atunci când e greu și o faci benevol, nu pentru că îți cere cineva. Abia atunci apari cu o bilă albă pe lista karmei.” (zâmbește)

Cum a ajuns Daniel Nuță să joace în Serialul Otomanii

Despre cum a ajuns să joace într-un proiect atât de mare precum serialul Netflix „Rise of Empires: Ottoman”, Daniel Nuță a explicat că parcursul a fost unul cât se poate de firesc. Acesta a interpretat rolul lui Vlad Țepeș, devenind astfel extrem de popular pe plan internațional.

„Un casting, nimic mai mult. Un casting așa cum dai pentru orice alt proiect. Faptul că eu și Radu am ajuns în acest proiect a fost datorită stelelor noastre norocoase și a ceea ce am oferit în acel moment la casting. Viața unui actor e o ruletă rusească tot timpul.”

Serialul a avut mare succes, intrând rapid în topul Netflix în peste 50 de țări. În România și Turcia a detronat serialul Wednesday. Daniel Nuță a avut astfel parte de o expunere uriașă, dar și o responsabilitate enormă. Actorul a explicat care a fost modul în care a construit personajul Vlad Țepeș, despre care deja există extrem de multe preconcepții.

„În primul rând, e un om, nu e un vampir însetat de sânge. Un adevărat lider care caută orice posibilitate existentă pentru a face lucrurile cum trebuie pentru țara lui și familia lui. În al doilea rând, trăsăturile psihologice ale lui Vlad, cele pe care le putem vedea pe ecran, au fost îndelung studiate, discutate și aprobate cu regizorul, Emre Șahin.”

Despre faptul că actorul a fost nevoit să vorbească în limba engleză pe tot parcursul filmului acestea a explicat că nu a fost o provovare uriașă, plus că există și exerciții pentru acest lucru.

„Limba engleză nu a fost o problemă atât de mare, mi-am lucrat rolul cât de mult am putut și am făcut să pară că limba engleză e limba maternă a lui Vlad. Nimic mai mult. Sunt și diferite exerciții pentru un vorbitor care nu e nativ. Iar la partea când am vorbit în turcă, m-am distrat.”

Daniel Nuță s-a bucurat de experiența de pe platoruile de filmare și a profitat din plin de fiecare secundă pentru a se dezvolta, bucurându-se de faptul că de această dată el a fost în rolul principal.

„Nu a fost pentru prima oară când făceam parte dintr-o producție atât de mare, știam cum funcționează lucrurile, care e mersul lor, doar că diferența a fost că, de data aceasta, eu eram lead actor. În schimb, echipa de producție se purta exemplar cu toată lumea, nu conta că ai un rol episodic sau ești personajul principal. Toată lumea muncea în fiecare zi pentru scopul final, să facem împreună un produs bun. O echipă de profesioniști.”

Despre relația cu Cem Yiğit Üzümoğlu, interpretul lui Mahomed și rivalul său în serial, acesta a povestit că este una foarte bună și că au reușit să lege o prietenie.

„A fost de la început o energie foarte bună. El e un om foarte generos și prietenia s-a produs instant, de parcă ne cunoșteam de o viață. Da, am păstrat legătura, ne scriem, abia așteptăm să ne vedem din nou.”

Citește și: Veste bună pentru fanii serialului Clanul. Surprizele sezonului 2 dezvăluite de actori