De necrezut! Cât a ajuns să coste un kilogram de făină în supermarketurile din Capitală

Prețurile alimentelor au explodat, iar românii reușesc să le facă față din ce în ce mai greu. În ultima vreme, oamenii au pornit într-o adevărată vânătoare a ofertelor din supermarketuri, doar doar vor reuși să nu renunțe la alimentele cu care s-au obișnuit.

22 mai 2023, 17:54
De necrezut! Cât a ajuns să coste un kilogram de făină în supermarketurile din Capitală
De necrezut! Cât a ajuns să coste un kilogram de făină în supermarketurile din Capitală

Cât a ajuns să coste un kilogram de făină în supermarketurile din Capitală. Chiar dacă în ultimul an prețurile alimentelor de bază au crescut extrem de mult spre groaza românilor, salariile au rămas la același nivel, fapt ce creează un dezechilibru major.

Citește și Pâinea din marile magazine, bombă cu ceas: „Pentru peste 66% dintre produse NU se menționează tipul de făină utilizată”

Cât a ajuns să coste un kilogram de făină în supermarketurile din Capitală

Majoritatea românilor se plâng că bugetul nu le mai permite să își asigure produsele alimentare, dar și cele de igienă și curățenie pe care le folosesc zilnic și asta doar din cauza prețurilor uriașe.

Mai mult, aceștia spun că facturile la energia electrică și gaze apasă greu pe umerii lor, iar pentru a reuși să fie la zi cu plata acestora foarte mulți români renunță la diverse produse alimentare de teama de a nu fi penalizați sau debranșați de la rețea.

Spre deosebire de anii precedenți, românii plătesc triplu pentru un coș obișnuit cu alimente. Carnea, ouăle, fructele sau legumele sunt doar câteva dintre produsele ale căror prețuri au crescut enorm de mult.

De când a izbucnit războiul în Ucraina, prețurile alimentelor de bază au fost printre primele care au înregistrat o pantă ascendentă.

În prezent, un kilogram de făină de calitate superioară se vinde la un preț de trei ori mai mare. Însă, prețul acesteia variază de la un supermarket la altul.

De exemplu, în ultima vreme, sunt câțiva giganți care se întrec în oferte săptămânale sau lunare, iar clienții încearcă din răsputeri să găsească cel mai bun raport calitate – preț, pentru coșul de cumpărături.

Prețurile pentru un kilogram de făină de calitate superioară (cod 000) se situează în aceste momente între 2.99 lei și 6.79 lei, potrivit monitorulpreturilor.info.

În Profi un kilogram de făină costă 3.25 lei, asta în timp ce în Carrefour costă 4.89 lei. La Selgros prețul unui kilogram de făină variază între 4.98 și 4.99 lei. Cu toate acestea la Cora, prețurile sunt puțin mai variate, astfel încât românii pot să găsească un kilogram de făină cu 2.99 lei, 4.99 lei și 6.78 lei. În schimb, Kaufland prețul unui kilogram de făină este de 6.79 lei.

Citește și Secretul vânat de toate gospodinele! Motivul pentru care trebuie să pui făină în tigaia în care faci ouă ochiuri