Secretul vânat de toate gospodinele! Motivul pentru care trebuie să pui făină în tigaia în care faci ouă ochiuri

Cel puțin în teorie, toată lumea ar trebui să știe să facă ouă ochiuri. Totuși, foarte puțină lume știe că există câteva trucuri care te pot ajuta să duci acest preparat atât de simplu la rang de artă. Iată care este motivul pentru care ar trebui să pui făină în tigaia în care gătești ouăle.

26 apr. 2023, 21:01
Secretul vânat de toate gospodinele! Motivul pentru care trebuie să pui făină în tigaia în care faci ouă ochiuri

Sunt anumite feluri de mâncare pe care chiar și cel mai nepriceput om în bucătărie reușește să le facă. Un astfel de exemplu sunt ouăle ochiuri. Probabil că orice om de pe acest pământ reușește să pună în tigaie puțin ulei și să spargă un ou. Nimic mai simplu. Și cu toate acestea, chiar și în cazul unui fel de mâncare atât de simplu există câteva trucuri, care te pot ajuta să duci lucrurile la rang de artă. În cazul ouălor ochiuri există un secret vânat de toate gospodinele! Dacă pui puțină făină în tigaia în care urmează să prăjești ouăle, rezultatul final va fi cu mult mai bun. Iată care este motivul.

Citește și: Mihaela Bilic ține o dietă minune. Parizerul și merdenelele fac parte din regimul ei alimentar

Chiar și pentru cei care nu sunt fanii timpului petrecut în bucătărie, există o serie de preparate care se pot prepara extrem de rapid și fără prea multe bătăi de cap. Chiar și așa, mulți dintre noi au reușit, din când în când, performanța de a ruina chiar și un preparat simplu. Totuși, ouăle ochiuri sunt la îndemâna oricui. Bucătarii celebrii se folosesc de câteva trucuri chiar și în cazul rețetelor simple.

Care trucul care vă va salva ouăle ochiuri

Dacă această informație v-a băgat deja în sperieți, ei bine nu este cazul să vă îngrijorați, pentru că astfel de trucui au rolul de a vă simplifica muncă și nu de a vă încurca în vreun fel. În plus nu este vorba despre vreo inginerie complexă. În cazul ouălor ochiuri, lucrurile sunt cât se poate de simple. Mai exact, tot ce trebuie să faci este să adaugi un strop de făină. Aceasta trebuie adăugată în tigaie atunci când uleiul s-a încins deja, iar apoi trebuie să aveți răbdare câteva clipe, până când aceasta se rumenește. Odată ajunși în acest punct putem adăuga și ouăle. Acest truc este util, cu toate că nu aduce un plus valoare gustului sau texturii. Acest truc te va ajuta ca ouăle să nu se mai lipească de tigaie, făcându-ți viața mai simplă.

Acum că știți cum puteți să vă protejați tigaia și să vă asigurați că ouăle dumneavoastră nu se lipesc, trebuie să aflați că mai există și alte trucuri care te vor ajuta să faci ochiurile tale la cel mai înalt nivel. De exemplu, în loc să puneți ulei, puteți să optați pentru unt, acest lucru va aduce un plus de gust preparatului dumneavoastră. Pentru un ou ochi perfect, în unt, cu gălbenușul moale, cam 3 minute în tigaie ar trebui să fie de ajuns, iar dacă vreți ca acesta să fie tare, aproximativ 3 minute pe ambele părți, în tigaie, sunt suficiente!

Citește și: Dieta cu apa plata te ajuta sa scapi de kilogramele in plus rapid si sanatos