De necrezut cât a putut să plătească un turist în Grecia pe două cafele la restaurant. Taxe de noaptea minții în destinația preferată a românilor!

Un turist aflat în vacanță în Grecia a rămas șocat când a constatat că pe bonul fiscal era trecută o sumă colosală pentru doar două cafele, plus două taxe.

28 iun. 2022, 12:30
De necrezut cât a putut să plătească un turist în Grecia pe două cafele la restaurant. Taxe de noaptea minții în destinația preferată a românilor!

Turistul a comandat două cafele pe care avea de plătit 10 euro. La final, pe lângă această sumă au fost adăugate și două taxe de care el nu mai auzise vreodată până atunci: taxă de pahar și taxă de capac.

Bărbatul a postat și o fotografie cu bonul fiscal și un mesaj pe un grup de Facebook dedicat pasionaților de vacanțe în Grecia.

”Dacă vedeți pe undeva 0.05 cenți și nu știți ce e, să știți că e taxa de pahar și taxa de capac. Eu până azi nu am mai văzut”, spune bărbatul.

La scurt timp și alți turiști care au trecut prin experiențe similare au confirmat informația. La multe restaurante există taxă pentru recipientele de plastic în care e servită mâncarea și băutura.

Citeşte şi Vacanţă Grecia 2022. Rişti să rămâi fără maşină dacă eşti prins de poliţişti cu rezervă de benzină în portbagaj

”Aceasta taxă a fost introdusă recent și este o taxă pentru toate recipientele de plastic în care este servită mâncarea și băuturile, este 0.05 cenți pe produsul din plastic. Dacă o cafea este 2 euro, o să plătiți încă 10 cenți taxă pentru capac și pahar”, a explicat o femeie.

”Ieri, pe plajă, am comandat, am cerut nota. Când a venit cu nota (15.70 euro) mi-a explicat ca sunt 20 de cenți în plus, taxa pentru plastic, sunt obligați să o pună, nu vine de la ei putere. Mi-a spus ca nota face de fapt 15.50 și doar atât să-i dau, nu 15.70 cât scria pe bon, i-am dat cât făcea nota de pe bon, plus ceva peste. S-au scumpit toate peste tot, în toate țările, iar în turismul adevărat e multă muncă. Prefer să stau mai puține zile, dar să mă simt bine, decât să îmi bat joc de concediul meu pe litoralul românesc”, a mai spus un internaut.

”Urmează taxa pentru razele soarelui, pentru apus și răsărit?”, a spus un alt internaut.

Citeşte şi Vacanţă Grecia 2022. Cu ce provizii pleacă românii în concediu. Cât costă mâncarea şi carburanţii la greci