Vacanţă Grecia 2022. Rişti să rămâi fără maşină dacă eşti prins de poliţişti cu rezervă de benzină în portbagaj

Grecia se numără printre destinaţiile de vacanţă preferate de români. Cum mulţi pleacă în concediu cu maşina, aceştia trebuie să ştie ce păţesc dacă sunt prinşi de poliţiştii eleni cu rezerve de benzină sau motorină în portbagaj.

16 iun. 2022, 18:32
Vacanţă Grecia 2022. Rişti să rămâi fără maşină dacă eşti prins de poliţişti cu rezervă de benzină în portbagaj

Vacanţă Grecia 2022. Înainte de a pleca în concediu, românii întreabă pe forumuri cât costă benzina și motorina în benzinăriile din Grecia şi caută soluţii care i-ar putea ajuta să facă economie.

Vacanţă Grecia 2022. Ce rişti dacă eşti prins cu o canistră de benzină sau motorină în portbagaj

Citeşte şi Amenzi mari pentru turiştii români care nu respectă Codul Rutier în Grecia. Poliţia poate chiar să-i lase fără maşini

Un român s-a interesat pe forumuri dacă este legal să circule cu o canistră de benzină pe şoselele din Grecia.

„Fiţi amabili, este adevărat că nu ai voie să circuli prin Grecia cu o canistră în maşină? Nici măcar una singură, metalică, fabricată în Germania?

Au spus la TV că vameșii te acuză de trafic de produse petroliere dacă ai o canistră la tine; mie mi se pare chiar exagerat şi nu cred că este adevărat, ştie cineva vreun articol de lege?

Vă mulţumesc anticipat.”, este mesajul bărbatului.

Imediat, acesta a primit şi răspunsuri. Dacă unii spun că ar fi legal să ai în portbagaj o canistră de cel mult 10 litri, alţii spun că bărbatul s-ar putea alege chiar cu dosar penal.

„Din câte îmi aduc aminte ai voie să ai o canistră de doar 10 litri că rezervă nu mai mare.”, „După ce plătești o ditamai amenda, te alegi și cu dosar penal”, „Da, nu e voie, e amendă, se consideră contrabandă”, „Poate are omul plutitorul stricat. Mai bine canistră decât pana prostului pe autostradă.”

Alţii spun că nici măcar nu merită riscul să ai asupra ta o rezervă de benzină.

„Nu știu ce calcule ai făcut de pui asemenea întrebare. Chiar dacă pui cu 50 cenți mai ieftin în canistră, la 10 litri câștigi 5 euro. Nu știu dacă îți merită să mergi la plajă împuțit de motorină pentru 5 euro.”

„Da ce va trebuie complicații? La diferența de maxim 40 cenți? Să mai și miroasă în mașină? Cu așa niște calcule în cele câteva zile de concediu, zău că nu se merită, mai aveți și probleme prin vămi.”

Potrivit Codului Rutier din Grecia, introducerea de produse petroliere în orice fel de recipient se consideră contrabandă și poate aduce dosar penal și indisponibilizarea mașinii.

Ministerul Afacerilor Externe a avertizat că, în ultima vreme, la nivelul oficiilor consulare ale României din Republica Elenă s-au înregistrat mai multe cazuri în care cetățenii români au fost sancționați contravențional întrucât transportau în autovehiculele cu care se deplasau cantități de combustibil peste limitele admise de legislația elenă, potrivit ziare.com. 

Citeşte şi Anunţul care-i îngrozeşte pe românii îndrăgostiţi de vacanţe în Grecia. A crescut puternic preţul unei gustări delicioase şi extrem de populare