Cât costă o vacanță în Grecia în 2023. Prețurile au explodat. Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru destinația preferată de români

Anul acesta au explodat prețurile pentru un sejur în Grecia, una dintre destinațiile favorite ale românilor.

08 mart. 2023, 13:54
Cât costă o vacanță în Grecia în 2023. Prețurile au explodat. Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru destinația preferată de români
Sejur mare

În fiecare an românii își planifică vacanța de vară, iar printre destinațiile favorite regăsim Grecia, iar asta pentru că este o țară unde poți ajunge fie cu mașina, fie cu avionul, la un preț accesibil. Grecia este o țară pe care o poți vizita de mai multe ori pentru că are o varietate de plaje spectaculoase. Indiferent dacă plănuiești să mergi cu familia în vacanță sau ca să te distrezi, în Grecia găsești stațiuni interesante și pentru cei mai pretențiosi.

Un aspect mai puțin plăcut îl reprezintă prețul pe care vei fi nevoit să îl achiți pentru un sejur în Grecia pentru anul 2023. Cei care și-au rezervat deja o vacanță în Grecia spun că prețurile sunt cu mult mai mari decât în anii trecuți.

Citește și: Cât costă cazarea în Mamaia de 8 martie. Hotelurile profită din plin de ocazie. Iată ce sumă trebuie să scoți din buzunar pentru o minivacanță de vis

Într-un grup de Facebook, Forum Thassos, membrii au spus cât au cheltuit pentru un sejur în Grecia. În timp ce unii dintre utilizatori s-au declarat mulțumiți de prețuri, unii dintre ei nu au putut să nu se mire de diferența de prețuri față de anii trecuți. Un studio cu două camere lângă plajă, pentru doi adulți și doi copii, în Limenas, costă 960 de euro, asta în primele săptămâni din luna iulie. Pentru un sejur de 9 nopți în luna august, două camere cu mic dejun inclus, poți plăti și peste 2.000 de euro.

Pentru o cameră dublă la un hotel te poți aștepta la suma de 85 de euro, iar pentru o cameră simplă prețul este de 69 de euro. Un apartament cu 3 camere în Prinos, în perioada iulie, costă 1.400 de euro.

Calitatea serviciilor din Grecia a scăzut în ultimii ani

O destinație populară pentru români este Thassos și, deși unii români preferă să meargă în Grecia indiferent de preț, mai sunt și aceia care constată, cu întristare, că a scăzut calitatea serviciilor în ultimii ani.

Citește și: Vouchere de vacanţă 2023. Schimbare majoră, se pot deconta transport şi spa cu tichetele de vacanţă

Iulian Acatrinei susține că a vizitat Grecia în ultimii 7 ani și a postat pe Forum Thassos o remarcă la adresa sejurului din Thassos de anul trecut: „Anul acesta am citit de foarte multe ori că au fost probleme cu cazările… Oameni care s-au trezit că nu au unde să se cazeze deși rezervaseră cu mult timp înainte, iar justificările “gazdelor” au fost puerile aproape de fiecare dată, ceea ce a lăsat o impresie de neseriozitate. Mi-aș dori și cred că ne-am dori ca oamenii din Thassos să își crească nivelul serviciilor.”