De necrezut! Cu ce notă de plată s-a trezit o turistă după ce a comandat o apă și o cafea la o cafenea de lângă Lacul Como, în Italia

O turistă s-a revoltat când a văzut câți bani a fost nevoită să plătească pentru o cafea și o apă la Lacul Como, în Italia.

30 mart. 2023, 17:28
De necrezut! Cu ce notă de plată s-a trezit o turistă după ce a comandat o apă și o cafea la o cafenea de lângă Lacul Como, în Italia

Turista a vizitat Lacul Como, în Italia la începutul acestei săptămâni. A comandat la o cafenea din zonă o apă și o cafea. Când a venit nota de plată a crezut că nu vede bine și că e o greșeală, însă chelnerii au lămurit-o că e cât se poate de real.

Turista a povestit experiența ei pe o rețea socială. Conform Corriere della Sera, turista se afla într-o excursie de o zi la lacul Como, atracție din nordul țării, în Lobardia, relativ aproape de Milano. A intrat într-un bar fără pretenții și a comandat o cafea și o apă plată. La final a venit și nota de plată: 20 de euro.

Citește și Restaurantele din Cluj s-au luat la întrecere cu cele din Mamaia. Câți bani a scos din buzunar un turist pentru un burger: ”Cică Mamaia e scumpă!”

„20 de euro pentru o cafea, suntem în Como sau în Capri (destinație de lux)?”, a scris ea revoltată.

În mod normal, o astfel de consumație chiar și un local mai scump din zona respectivă costă, de regulă, în jur de cinci euro.

Turiști șocați de nota de plată la un restaurant din Mykonos. Cum au fost păcăliți de greci să scoată din buzunar 860 de dolari

Un cuplu din statul american Montana a avut parte de o experiență neplăcută în vacanța lor din Grecia. Totul a pornit de la nota de plată exorbitantă pe care au fost nevoiți să o achite la restaurant din Mykonos.

Jessica Yarnall, în vârstă de 31 de ani, și Adam Hagaun, în vârstă de 30 de ani, au mers să descopere frumusețile însoritei Ellade, însă au plecat cu un gust amar după ce au avut ghinionul să cadă în plasa unui patron grec.

Tinerii au mers într-un restaurant- bar de pe plaja din Platys Gialos din Mykonos, unde au consumat două mojito, patru picioare de crab și o salată grecească.

Citește și „România e o țară scumpă!”. Cât a putut să plătească un turist din SUA la un local din Alba Iulia

La final, cei doi au avut parte de un șoc atunci când chelnerii le-au adus nota de plată în valoare de 860 de dolari. Asta deși, potrivit turiștilor, personalul restaurantului le-a prezentat o băutură „shot glass” despre care au spus că este un exemplu de mojito de 26,80 dolari, însă au primit alte băuturi care i-a costat 107 dolari fiecare.

Mai mult, aceștia susțin că în meniu un picior de crab costa 40 de dolari, însă în realitate era 40 de dolari pentru un gramaj minim de picior de crab, necesar pentru a plasa o comandă.

„Erau chelneri afară care încercau să facă oamenii să intre. Ne-au întrebat dacă vrem să mâncăm și am spus că vom lua o băutură. Am cerut un meniu cu prețuri pentru a mă asigura că se încadrează în gama noastră de prețuri. Meniul ne dădea impresia că este un loc foarte accesibil pentru a mânca. Ne-am așezat și am discutat dacă să mâncăm sau nu. Au fost foarte insistenți. Ne-am gândit că poate așa este tradiția la ei și nu am vrut să fim nepoliticoși. Am întrebat ce ne recomandă și au spus că picioare de crab și o salată grecească, așa că am spus bine, stați să ne gândim, da ei deja au început să aducă pâine. Ne-am gândit că, în cel mai rău caz, ar fi 300 de dolari. Ne așteptam să fie un pic mai scump, dar nu atât de mult pe cât a fost, având în vedere calitatea mâncării”, a declarat turista.