De Niro, în campania prezidenţială pentru Obama: „Este ţara pregătită pentru o Primă Doamnă albă”?

Actorul Robert De Niro a făcut o glumă cel puţin nepotrivită, în timpul campaniei prezidenţiale a lui Barack Obama, luni seara, glumind că America ar putea să nu fie pregătită pentru aspirantele la titlul de prima doamnă a SUA din partea partidului Republican, care nu sunt de culoare.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 12:53
De Niro, în campania prezidenţială pentru Obama: „Este ţara pregătită pentru o Primă Doamnă albă”?

„Callista Gingrich. Karen Santorum. Ann Romney. Chiar credeţi că ţara noastră este pregătită pentru o Primă Doamnă albă?” i-a întrebat De Niro pe suporterii lui Obama, potrivit Huffington Post. De Niro găzduia o strângere de foduri cu Michelle Obama la restaurantul său din New York, Locanda Verde.

Mulţimea nu a reacţionat prea bine la gluma lui De Niro, aşa că actorul a replicat: „E prea devreme (pentru gluma asta n.r), nu?”.

Mai multe celebrităţi de calibru au fost prezente la eveniment, inclusiv Harvey Weinstein, Beyonce, Whoopi Goldberg, Gayle King, Angela Bassett şi Ben Stiller.

Michelle Obama este prima primă doamnă de culoare din istoria SUA.

Candidatul republican american la preşedinţie, Newt Gingrich, a cerut chiar de marţi ca actorul să îşi prezinte scuzele prentru gluma „impardonabilă”.

Ann Romney, soţia candidatului republicat Mitt Romney, a declarat în schimb că „a râs” la gluma lui De Niro.

„Ştiţi ce, am luat-o ca pe o glumă. Luăm totul aşa în serios. Trebuie să fim aşa de corecţi şi toată lumea trebuie să îşi ceară scuze, şi tot ce pot să zic eu este că, ştii ce, am râs”, a declarat Ann Romney într-un interviu.