De noaptea minții! Elevii dintr-un sat din Vaslui, mutaţi să înveţe în cimitir: „N-am găsit altă soluţie”

Elevii dintr-un sat din Vaslui au fost nevoiți să învețe în sala de pomeni a cimitirului, după ce au început lucrări de reabilitare la școală.

07 mart. 2023, 16:22
De noaptea minții! Elevii dintr-un sat din Vaslui, mutaţi să înveţe în cimitir: „N-am găsit altă soluţie”

Școala unor elevi dintr-un sat din Vaslui s-a mutat în cimitir. Aceștia s-au văzut în situația de a învăța acolo după ce școala lor a intrat a intrat în reabilitare. Părinții au protestat când au aflat de planul autorităților de a-i muta de acolo.

Direcția de Sănătate Publică a dispus mutarea elevilor din cimitir, pentru că nu sunt îndeplinite condițiile sanitare, însă părinții nici nu vor să audă.

Citește și Noi detalii despre proba complementară introdusă la Bacalaureat. În ce constră examenul la Matematică pentru elevii de la Uman

Situația aceasta se întâmplă în satul Crusești Deal, comuna Pungești din județul Vaslui.

„Şcoala a intrat în reabilitare şi nu am găsit altă soluţie. Există în satul vecin o şcoală care este gata, dar părinţii nu vor să meargă în acel sat, să facă naveta, motivând faptul că sunt prea mici”, a declarat Nicolae Cătălin Stamate, primarul comunei Pungeşti.

Învățătoarea de la școala improvizată în sala de pomeni din cimitir a spus că unul dintre elevi a venit doar două zile la școală anul acesta din cauza fricii sale de cruci și morminte.

Elevii din Vaslui învață în cimitir. „Am un copil la pregătitoare care refuză să vină să înveţe printre morminte pentru că îi este frică”

„Vedeţi condiţiile. Nu avem ce face, spaţiul este foarte mic, lumina nu este normală, igiena lasă de dorit. Am un copil la pregătitoare care refuză să vină să înveţe printre morminte pentru că îi este frică. De la începutul anului şcolar a fost două zile şi apoi nu a mai venit de frică”, a povestit învăţătoarea de la şcoala din cimitir.

După control, inspectorii DSP Vaslui au constatat neregulile și au amendat conducerea școlii cu 3.000 de lei, apoi au cerut închiderea sălii de pomeni în care învățau copiii.

Părinții acestora se opun închiderii școlii de teamă că școala din sat, aflată acum în proces de reabilitare, nu va mai fi reparată.

Citește și Burse mai mici pentru elevii cu medalii de aur la olimpiade internaționale. Vor primi mai puțin de jumătate din cât primesc acum