De opt ori vaccinat anti-Covid, extremistul Vladimir Jirinovski a fost internat cu coronavirus. Are plămânii grav afectaţi

Liderul extremist rus Vladimir Jirinovski a fost internat miercuri la Spitalul Clinic Central din Moscova, cu coronavirus, relatează RIA Novosti, citând o sursă apropiată politicianului.

09 feb. 2022, 13:47
De opt ori vaccinat anti-Covid, extremistul Vladimir Jirinovski a fost internat cu coronavirus. Are plămânii grav afectaţi

În luna decembrie, Vladimir Jirinoski declara că s-a ​​vaccinat de opt împotriva coronavirusului. Potrivit unor surse apropiate politicianului, Jirinovski ar putea avea afectaţi plămânii în proporţie de 50-75 la sută, el fiind internat cu pneumonie bilaterală, care s-a dezvoltat pe fondul coronavirusului.

Spitalul Clinic Central se află sub jurisdicția Administrației Prezidențiale a Rusiei, iar reprezentanţii săi au refuzat să comenteze informațiile publicate de la RIA Novosti.

Citeşte şi Vladimir Jirinovski vrea anexarea întregii Ucraine: „Toată ţara ar trebui să devină din nou a Rusiei”

Vladimir Jirinovski este deputat, avocat și fost vicepreședinte al Dumei de Stat între 2001 și 2011. Jirinovski este fondatorul și liderul Partidului Liberal Democrat, ultranaţionalist, al treilea partid ca importanță din Dumă. Este de asemenea membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

El s-a făcut remarcat de-a lungul timpului prin declaraţiile sale extremiste, câştigându-şi renumele de populist violent și gălăgios. El este cunoscut pentru agresivitatea cu care privește alte țări, exprimându-și dorința de ocupare a țărilor ex-sovietice din „vecinătatea imediată a Rusiei” și nu numai, visând la o zi „în care soldații ruși își pot înmuia bocancii în apele Oceanului Indian”. Jirinovski este cunoscut și pentru îndemnurile la folosirea armei nucleare împotriva adversarilor Rusiei.

Citeşte şi Rusia a luat foc. Ministrul de Externe de la Kiev i-a arătat secretarului de stat american o hartă în care Ucraina a anexat două regiuni ruseşti