De unde poți cumpăra produse ieftine și bune, în contextul în care majoritatea prețurilor au crescut

Având în vedere prețurile care au tot crescut, românii caută să cumpere produse ieftine, fără să facă rabat la calitate.

28 oct. 2023, 08:17
De unde poți cumpăra produse ieftine și bune, în contextul în care majoritatea prețurilor au crescut
De unde poți cumpăra produse ieftine și bune

De unde cumperi cele mai ieftine produse. Institutul Național de Statistică are o direcție experimentală care face statistici mai neobișnuite. În luna iulie a fost lansat un raport după ce au fost analizate prețurile din onlne în perioada 2020 – 2023 versus prețurile din magazinele fizice.

Citește și: Adaosul comercial pentru alimentele de bază plafonat pentru încă trei luni. Noi produse incluse pe listă în perioada sărbătorilor de iarnă

În urma studiului s-a constatat că, deși majoritatea prețurilor au crescut, în magazinele online au crescut sub rata inflației. Diferențele procentuale între creșterea din magazinele online și magazinele fizice erau semnificative, ba chiar la anumite produse, prețurile au scăzut în intervalul măsurat.

„Explicația este că nu ai un magazin pe care trebuie să-l răcești, nu ai frigidere pe care le deschid cumpărătorii etc. Lumea alege inclusiv să facă piața online și vine coșul la ușă. Aceste lucruri se traduc într-un cost mai bun pentru consumator pentru că tu ai costuri de operare mai mici”, a declarat Cristian Pelivan, director executiv al Asociației Române a Magazinelor Online, potrivit dcnews.ro.

Citește și: Isterie printre români! Primul magazin cu produse de 1 leu din România! Aurora Market a apărut și la noi în țară

Magazinele online au, de obicei, costuri operaționale mai mici în comparație cu magazinele fizice. Acestea includ chiria pentru spații comerciale, costurile de întreținere și alte cheltuieli asociate cu operarea unui spațiu fizic. Magazinele online pot gestiona stocurile mai eficient, ceea ce reduce costurile asociate depozitării și manipulării produselor.

Datorită numărului mare de magazine online, concurența este mai mare, ceea ce poate duce la o scădere a prețurilor. Magazinele online își ajustează prețurile pentru a atrage clienți într-un mediu foarte competitiv.

Totodată, magazinele oeră adesea promoții, cupoane de reducere și alte oferte speciale pentru a atrage clienți și a stimula vânzările.