De unde putem cumpăra miei de Paşti şi care este oferta online

Anul acesta, sacrificarea mieilor de Paşte şi comercializarea lor se poate face, în mod excepţional, direct din ferme.

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 14:06
De unde putem cumpăra miei de Paşti şi care este oferta online

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA), fermierii pot sacrifica mieii de Paşti în propriile exploataţii, în contextul Sărbătorilor Pascale şi al situaţiei generate de COVID-19.

Mai mult, vom putea cumpăra miei direct de la ferme, potrivit ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oroş. „Se va amenaja un punct sacrificare cu condiţii minime sanitar – veterinare”, a declarat ministrul Oroş pentru PRO TV.

Deşi s-au elaborat instrucţiuni pentru direcţiile judeţene sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, prin care se acordă posibilitatea crescătorilor de ovine care nu se află în apropierea unui abator autorizat sanitar – veterinar, sau a unui centru amenajat temporar de către primării/prefecturi, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, de a sacrifica mieii în fermă/exploataţie în anumite condiţii, nu s-au elaborat încă procedurile prin care se vor realiza aceste activităţi.

Românii vor găsi carne de miel, nu numai la ferme, dar şi în magazine, abatoare şi centre autorizate sanitar – veterinar, iar oferta este una generoasă şi pe site-urile de vânzări.  

Astfel, pe cel mai mare astfel de site din România, la o căutare după „miei de paşti” se găsesc aproape 350 de anunţuri ale unor fermieri din toată ţara.

Preţurile nu sunt mult diferite de cele de anul trecut, un miel în viu costând în jur de 14-15 lei pe kilogram, iar pentru cel în carcasă, între 22 şi 25 de lei.

Citeşte şi: Raed Arafat, anunţ de ultimă oră despre slujba de Înviere. Cum vor sărbători românii Paşte 2020