De Ziua Educaţiei, la tv am avut parte de cele mai tari bâlbe: de la profesorii „reticienţi” la Federaţia „Alma Metăr”

"Sunt cadre didactice care sunt "reticiente" și trebuie să spunem lucrul acesta", a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, întrebată ce se întâmplă cu profesorii care nu vor să predea online, informează edupedu.ro. În a doua parte a emisiunii, moderatoarea l-a prezentat pe profesorul Anton Hadăr ca fiind președintele Federației “Alma Metăr”.

RomaniaTV.net
05 oct. 2020, 19:52
De Ziua Educaţiei, la tv am avut parte de cele mai tari bâlbe: de la profesorii „reticienţi” la Federaţia „Alma Metăr”

Moncia Anisie a rostit chiar de două ori cuvântul „reticient”, la doar câteva fraze distanță:

“Sunt mai multe aspecte referitor la modul în care se desfășoară activitatea în sistem online. Sunt cadre didactice care sunt reticiente și trebuie să spunem lucrul acesta. Însă am încredere că fiecare profesor își dă seama cât de important este să predea copiilor, să fie alături de ei, să modeleze caracterele acestora. Numai așa putem să învingem tot ceea ce se află astăzi în jurul nostru. În perioada în care au fost suspendate cursurile și am fost în stare de urgență, vreau să vă spun că foarte mulți profesori s-au mobilizat și au continuat învățarea. Și acum sunt profesori care fac lucrul acesta, iar cei care sunt reticienți sunt convinsă că urmând exemplul celorlalți colegi vor veni în sprijinul copiilor și vor înțelege că nu au de ce să aibă anumite temeri, a declarat Monica Anisie.

Citeşte şi Masca devine obligatorie în apropierea şcolilor şi în două oraşe din judeţul Cluj

În a doua parte a emisiunii, au fost invitați mai mulți profesori, printre care și Anton Hadăr, președintele Federației “Alma Mater”. Moderatoarea emisiunii l-a prezentat drept “președintele Federației Alma Metăr”.