De ziua planetei Pământ, Primăria Sectorului 4 a ecologizat Delta Văcărești

Ca în fiecare an, de 22 aprilie, Primăria Sectorului 4, prin S.C. Totul VERDE SA, a marcat ziua Pământului printr-o amplă acțiune de igienizare a sudului Capitalei!

22 apr. 2021, 22:51

Ziua planetei Pământ. Anul acesta, a fost aleasă zona Parcului Natural Delta Văcărești. Salariații societății, împreună cu voluntari de la Asociația Alianță Pentru Pădure și de la Asociația Studenților Geografi de la Universitatea București, au strâns zeci de saci cu gunoaie, încercând să nu deranjeze viețuitoarele sălbatice care constituie fauna din areal.

Echipa comună a acționat la curățarea mediului, în cadrul proiectului intitulat GeoEco. Un proiect care își propune să reamintească importanța conservării mediului și impactul pe care îl are acesta asupra societății. Anul acesta, se împlinesc 51 de ani de când se celebrează Ziua Pământului, iar astfel de manifestări ar trebui extinse prin acțiuni zilnice cu scopul de a ocroti planeta.

Astăzi, Ziua Pământului este recunoscută pe scară largă și este marcată de peste un miliard de oameni, în fiecare an, ca zi de acțiune pentru a schimba comportamentul uman și a crea schimbări de politici globale, naționale și locale. Lupta pentru un mediu curat continuă într-un ritm accelerat, pe măsură ce modificările climatice devin din ce în ce mai evidente.

De ziua planetei Pământ, Primăria Sectorului 4 a ecologizat Delta Văcărești, pentru „un viitor mai curat și mai verde”

Gunoaiele strânse de către participanți au fost triate, iar la sfârșitul acțiunii, cu ajutorul logisticii puse la dispoziție de către Totul Verde, s-a trecut la reciclare și la depozitarea acestora în zonele special amenajate.

Este extrem de important să înțelegem că, doar împreună, putem salva Planeta Pământ și să avem un viitor mai curat și mai verde”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Citeste si USR-PLUS vrea să ia Primăriei Sector 4 dreptul administrării bulevardelor. Daniel Băluță: „Investițiile publice ar putea fi stopate”