Debandadă în armata rusă. Ofiţerii FSB au surprins un soldat beat într-o cârciumă din Herson, acesta i-a omorât

Un soldat a ucis doi ofițeri FSB (Serviciul Rus de Securitate) după ce a fost prins băut în timp ce era în uniformă, potrivit constatărilor unei investigații ruse.

31 aug. 2022, 20:30
Debandadă în armata rusă. Ofiţerii FSB au surprins un soldat beat într-o cârciumă din Herson, acesta i-a omorât

Patru ofițeri FSB au intrat în cafeneaua Food Fuel din Herson, parte a Ucrainei aflată în prezent sub ocupație rusă. Acolo au găsit doi subofițeri ruși beți care consumau în continuare alcool, împreună cu ​​doi sergenți.

A izbucnit un scandal după ce agenţii FSB i-au ameninţat pe soldați că vor fi sancţionaţi disciplinar deoarece consumă alcool în uniformă, după care unul dintre sergenţi a scos o armă și a tras în podea. Ofițerul FSB a încercat să-i ia arma, dar imediat celălalt sergentul a tras în ofiţerii FSB cu un Kalaşnikov.

În timpul schimbului de focuri, un sergent și doi ofițeri FSB au fost uciși, scrie The Telegraph.

Citeşte şi Locuitorii din satele ruseşti, îngroziţi şi terorizaţi de voluntarii lui Putin. „Se îmbată de dimineaţă şi molestează fetele”

Rapoartele despre alcoolismul soldaților ruși au circulat tot mai insistent în ultima vreme, pe măsură ce războiul în Ucraina se prelungește, fără ca Putin să-și atingă obiectivul principal de schimbare a regimului. În special în Herson ocupanții ruși au devenit ținta presupuselor acțiuni ale partizanilor ucraineni, inclusiv asasinate și ambuscade ale patrulelor. La începutul acestei luni, Sky News a citat un jurnalist local ucrainean din Herson care spunea că, în suburbiile orașului, soldații ruși merg cu „o sticlă de alcool într-o mână şi mitraliera în cealaltă”.

Citeşte şi Rusia are mari probleme în a recruta noi soldaţi: „S-a văzut că mulţi sunt bătrâni, în stare proastă şi nepregătiţi”