Decebal Traian Remeş: I-am lăsat lui BĂSESCU patul meu LIBER la PUŞCĂRIE VIDEO

Decebal Traian Remeş a acordat un interviu în exclusivitate pentru România TV, în care a povestit despre perioada grea din puşcărie. După ce şi-a lansat ultima carte în luna mai fostul ministru al Agriculturii lucrează la un nou roman.

RomaniaTV.net
27 oct. 2014, 07:34
Decebal Traian Remeş: I-am lăsat lui BĂSESCU patul meu LIBER la PUŞCĂRIE VIDEO

Decebal Traian Remeş, îşi aduce aminte cu groază despre perioada petrecută în închisoare, de unde a fost eliberat la începutul acestui an. Fostul ministru al Agriculturii a povestit despre tratamentul din puşcărie şi îşi aminteşte cum era nevoit să spele vasele şi şosetele în aceeaşi chiuvetă. Remeş a pregătit şi un cadou pentru Traian Băsescu, pe care îl vrea în închisoare: o perucă confecţionată chiar din părul său. Decebal Traian Remeş şi-a aminti prin ce calvar a trecut timp de un an, cât a stat închis la penitenciarul Baia Mare.

Citeşte şi Decebal Traian Remeş cere despăgubiri pentru anul petrecut după gratii

O mizerie de nedescris, inghesuiala la fel, conditiile sub orice critica. N-am avut un cuier, o masa, un scaun, n-am avut decat paturi, 9 paturi suprapuse cate trei. Acolo iti tineai hainele, incaltamintea transpirata sau nu. Chiuveta unde se spalau sosete, alte articole intime acolo spalai si vesela„, a povest Decebal Traian Remeş.

 

Fostul ministru al Agriculturii a contestat, de altfel, condiţiile din închisoare printr-o plângere la CEDO.

Am trei actiuni: la CEDO, pentru cum a decurs cercetarea, procesul si cum am fost bestelit public, am un proces cu alt rol la Tribunalul Bucureşti şi un altul pentru daunele pe care le-am suportat in timpul regimului de detentie„, a adăugat acesta.

Traian Remeş a explicat şi înfăţişarea şocantă pe care o avea când a ieşit din închisoare. Părul pe care l-a tuns l-a păstrat şi are de gând să i-l dăruiască lui Băsescu acolo unde îşi doreşte să ajungă acesta: la închisoare.

Citeşte şi Victor Athanasie Stănculescu rămâne în închisoare: cererea de eliberare condiţionată, respinsă de instanţă

Am inceput prin a nu ma rade in primele zile dupa care am adunat par si am facut o peruca. I-o voi trimite tot intr-un asemenea plasament pentru ca patul i l-am lasat liber lui Basescu si pentru el e si peruca„, a continuat fostul parlamentar.

Decebal Traian Remeş a fost eliberat condiţionat în luna februarie, pentru că a împlinit vârsta de 60 de ani şi a ispăşit o treime din pedeapsă. El a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul „Caltaboşul”, fiind acuzat de fapte de corupţie. După ce şi-a lansat ultima carte în luna mai, Decebal Traian Remeş lucrează la un nou roman.