Decesele au fost confirmate: blocul de locuințe s-a prăbușit brusc. Avertismentul autorităților (VIDEO)

Tragedie în Brazilia. O clădire din Paulista s-a prăbușit vineri, 7 iulie. Cel puțin opt persoane au murit în urma evenimentului nefericit.

09 iul. 2023, 15:58
Decesele au fost confirmate: blocul de locuințe s-a prăbușit brusc. Avertismentul autorităților (VIDEO)

Cele mai recente informații au fost transmise duminică, de autorități: încă trei persoane date dispărute au fost găsite sub dărâmăturile localității din nord-estul țării, scrie presa internațională.

Clădirea era declarată nesigură și era ocupată ilegal. Persoane de diverse vârste locuiau acolo, cu vârste de 5-45 de ani. Blocul de trei etaje se învecina cu un mare complex de locuinţe.

Printre supraviețuitori se numără o femeie în vârstă de 65 de ani și două adolescente.

Acest tip de dezastru se produce cel mai adesea în cartierele sărace, unde construcţiile ilegale sunt frecvente, iar populaţia are mai puţin acces la locuinţe sănătoase.

Prăbușirea bruscă a clădirilor din Brazilia, o problemă veche

Precipitaţiile abundente cresc riscul de alunecări de teren şi reprezintă o ameninţare suplimentară pentru locuitorii locuinţelor care abia se țin pe picioare. În 2020, prăbuşirea clădirilor construite ilegal într-o favela din Rio, în sud-estul oraşului, după mai multe zile de ploi abundente, a provocat moartea a 24 de persoane.

În februarie, 65 de persoane au murit într-o alunecare de teren provocată de precipitaţii record în Sao Sebastiao, o staţiune turistică situată la 200 km de Sao Paulo (sud-est). În 24 de ore, precipitaţiile au fost mai mult decât duble faţă de media lunară.

Potrivit datelor oficiale, aproximativ 9,5 milioane din cei 215 milioane de locuitori ai Braziliei trăiesc în zone cu risc de alunecări de teren sau inundaţii.