Decizia care i-ar putea salva viaţa românului Ionuţ Gologan. Ce decizie a luat sultanul din Malaezia

Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, are motive să spere la o pedeapsă care să-i salveze viaţa. Sultanul din Malaezia a decis să comute pedeapsa cu moartea pentru un alt bărbat care fusese condamnat la spânzurătoare, după ce a fost prins cu droguri.

RomaniaTV.net
22 iul. 2017, 07:45
Decizia care i-ar putea salva viaţa românului Ionuţ Gologan. Ce decizie a luat sultanul din Malaezia

Cea mai recentă deczie a sultanului din Malaezia îi dă speranţe românului Ionuţ Gologan de a scăpa de condamnarea la moarte.

Shahrul Izani Suparman, un bărbat care a fost condamnat la moarte în 2009, după ce a fost prins cu droguri, a obţinut clemenţa sultanului Malaeziei, care i-a comutat pedeapsa. Familia acestuia a făcut mai multe solicitări în acest sens, iar recent bărbatul a primit vestea cea mare şi a aflat că nu va fi spânzurat, ci îşi va ispăşi pedeapsa după gratii. ”Sultanul i-a schimbat pedeapsa cu moartea cu închisoarea”. Având în vedere că există un precedent, sunt şanse ca şi Ionuţ Gologan să scape de spânzurătoare. Mai multe persoane, inclusiv bunica lui Ionuţ, i-au scris sultanului Malaeziei şi l-au implorat să-i acorde clemenţă românului, însă până acum nu au primit vreun răspuns. Cu toate acestea, Ionuţ este mai optimist, după ce a aflat de gestul făcut de sultanul Malaeziei.

Citeşte şi: Bunica lui Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, veşti proaste despre nepotul său. „E deprimat. Am plâns în hohote”

„Îl iubesc la nebunie, eu l-am crescut, este viaţa mea, nu pot trăi fără el. Plâng în fiecare zi de dorul lui, sper să-l mai văd şi să-l strâng în braţe. Cea mai mare dorinţă a mea este să îi fie comutată pedeapsa cu moartea şi să facă închisoare dacă este vinovat. A greşit, dar nu trebuie omorât”, spune bătrâna. 

Citeşte şi Veşti teribile despre românul condamnat la moarte. Tatăl lui Ionuţ Gologan a primit vestea din Malaezia

Femeia a povestit şi ce a vorbit cu nepotul ei în urmă cu o lună, la telefon.”Ionuţ mi-a spus că rezistă cu greu în închisoarea din Malaezia, trăieşte în condiţii grele. Era supărat, spunea că încă mai speră să scape de pedeapsa capitală, era foarte deprimat. Am plâns în hohote după ce am închis telefonul. Fac un apel la toţi cei care-l pot ajuta, îi rog din suflet să salveze o viaţă. Nu merită să moară”, a mai spus bunica tânărului arestat în Malaezia.

Citeşte şi Ionuţ Gologan, mesaj disperat din „celula morţii”: „Tată, nu mai rezist!”

În urmă cu doi ani, Ionuţ Gologan a fost arestat pe un aeroport din Malaezia după ce asupra lui s-au găsit droguri. Cazul său a ajuns să fie mediatizat la nivel naţional, şi multe persoane importante din România, printre care şi Gigi Becali, au vrut să îl ajute pe tânăr. Şi Ministerul Afacerilor Externe s-a implicat în acest caz. Primul care a sărit în ajutor a fost Becali. Latifundiarul din Pipera l-a primit acasă pe tatăl tânarului, căruia i-a oferit 3.000 de euro, meniţi să îl ajute pe Ionuţ, iar exemplul milionarului a fost urmat de alţi oameni. 

Autorităţile române au făcut tot posibilul pentru a-l ajuta pe Gologan, încercând să îi comute pedeapsa şi să îl aducă în România, unde să fie închis într-un penitenciar, situaţia tânărului a rămas neschimbată.

În urmă cu cinci ani, pe 26 iunie 2012, Ionuţ Gologan a fost arestat pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, având asupra lui 1.494 de grame de metamfetamină. Cazul său a ajuns să fie mediatizat în toată lumea şi multe persoane importante din România au vrut să îl ajute pe tânăr. Şi Ministerul Afacerilor Externe s-a implicat în acest caz.