DECIZIA CCR privind PENSIILE calculate GREŞIT. 250.000 de pensionari vor primi bani în plus în 2015

250.000 de pensionari o să primească anul viitor, în februarie şi martie, aproximativ 400 de lei înapoi de la stat, informează România TV. Curtea Constituţională a considerat că pensiile lor au fost recalculate greşit. În total este vorba de 90 de milioane de lei care au fost alocate deja în bugetul Ministerului Muncii.

19 dec. 2014, 08:45
DECIZIA CCR privind PENSIILE calculate GREŞIT. 250.000 de pensionari vor primi bani în plus în 2015

De la începutul acestui an se ştia că aceste pensii trebuie recalculate. Astfel, statul a făcut în 2014 toate calculele, iar în perioada februarie – martie 2015, 250.000 de pensionari îşi vor primi banii înapoi. Este vorba despre aproximativ 400 de lei de persoană, în total un buget de 90 de milioane de lei. Această decizie aparţine Curţii Constituţionale.

Citeşte şi Rovana Plumb: Majorarea salariului minim, o măsură corectă şi absolut necesară pentru România

Faptul că pensionarii primesc aceşti bani e un lucru foarte bun, dar în ce priveşte modul de plată e greu să se plătească dintr-odată o sumă atât de mare. E foarte bine că se restituie aceşti bani pensionarilor„, a precizat Viorel Copil, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor.

Iniţial se vorbea despre o plată în tranşe a acestor sume, însă acum s-a stabilit ca banii să ajungă la pensionari într-o singură tranşă.

Îi vom informa (pe pensionari n.r.) în aşa fel încât să ştie când vor primi banii, în februarie sau martie. Se plăteşte toată suma într-o singură lună, nu în tranşe. Toată lumea îi va primi în aceeaşi lună„, a declarat, la România TV, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Citeşte şi Rovana Plumb: Pensiile din decembrie vor fi achitate în avans, înainte de Sărbători