Decizia CSAT pe CFR Marfă, DESECRETIZATĂ. Privatizarea, responsabilitatea Guvernului

CSAT a lăsat privatizarea CFR Marfă pe mâna Guvernului, potrivit unei hotărâri a CSAT adoptată în data de 5 februarie 2013. Documentul a fost publicat pe site-ul Preşedinţiei.

RomaniaTV.net
31 iul. 2013, 10:53
Decizia CSAT pe CFR Marfă, DESECRETIZATĂ. Privatizarea, responsabilitatea Guvernului

Privatizarea CFR Marfă intră în sarcina Ministerului Transporturilor şi a Guvernului României. Aceasta este decizia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării din 5 februarie, la care a participat şi Victor Ponta. Supărat că premierul insistă să ceară avizul CSAT pentru contractul de privatizare a CFR Marfă, preşedintele a decis să desecretizeze documentele.

VEZI DOCUMENTUL AICI

„De totul răspunde Guvernul, nu-i normal? Dacă preşedintele ţării va continua să ne saboteze ţara, asta e situaţia, mai are un an de sabotaj”, a reacţionat premierul Ponta.

Săptămâna trecută Guvernul trimis către CSAT contractul prin care afaceristul Gruia Stoica preia CFR Marfă. Războiul dintre preşedinte şi premier privind privatizarea CFR Marfă a început când Traian Băsescu şi-a manifestat neîncrederea faţă de proces. Preşedintele a decis să-l lase pe primul-ministru interimar la Transporturi până la finalizarea contractului.

Neînţelegerile dintre Palate ar putea bloca procesul de privatizare a companiei feroviare de stat.