Decizia radicală luată de Răzvan Popescu după ce a recâştigat mare parte din cele 50 kg de care scăpase în urmă cu câţiva ani: „Am lăsat garda jos. Simt disperare, frustrare și neputință”

În 2019, cu multă voinţă şi o dietă drastică, Răzvan Popescu reuşise să slăbească nu mai puţin de 50 kg. Din păcate, rezultatele nu au fost de durată. Revenirea la mâncatul haotic i-a readus realizatorului de radio o mare parte dintre kilogramele pierdute, astfel că, "din disperare, frustrare și neputință", a ales să apeleze la o metodă de slăbire radicală.

20 iun. 2022, 10:09

Pentru orice există prima dată. Am trecut prin experiența primei operații din viața mea, sper și ultima„, a anunţat Răzvan Popescu pe Facebook. Acesta a postat o fotografie dintr-o rezervă de spital. Alături de el, se află medicul care i-a realizat operaţia de micşorare a stomacului.

Omul de radio recunoaşte, în această postare, că a decis să facă acest pas deoarece îl copleşiseră „disperarea, frustrarea și neputința”, la fel cum îl acaparase teama că, dacă nu va lua măsuri, se va confrunta cu boli grave asociate obezităţii. Mai spune că, de când se ştie, a dus lupte continue cu kilogramele în plus, lupte pe care de două ori le-a câştigat.

E o luptă grea, foarte grea pentru că în zilele noastre mâncarea nu este doar despre a trăi, este un fenomen social„, este concluzia la care a ajuns Răzvan.

Decizia radicală luată de Răzvan Popescu după ce s-a îngrăşat din nou

De asemenea, realizatorul de la Radio ZU spune că intervenţia de gastric sleeve, deşi scumpă, îşi merită fiecare bănuţ.

Citeste si Cum a slăbit chef Cătălin Scărlătescu 30 de kilograme. A renunțat la un singur aliment

Pentru orice există prima dată. Am trecut prin experiența primei operații din viața mea, sper și ultima. De ce am ales să mă operez? Dintr-un soi de disperare, frustrare și neputință. Dintr-o panică generată de eventualele probleme de sănătate asociate cu obezitatea. Lupt de când mă știu cu greutatea, am ținut zeci de cure de slăbire, am avut și rezultate spectaculoase, de două ori chiar, dar cum am lăsat garda jos, cum s-au întors kilogramele.E o luptă grea, foarte grea pentru că în zilele noastre mâncarea nu este doar despre a trăi, este un fenomen social.

Mă operez în primul rând pentru sănătate, am pus în balanță riscurile unei intervenții chirurgicale vs bolile asociate obezității care au început să dea semne că vor să mă viziteze. Fac această postare pentru că sunt de părere că e mai onest să știți de la mine. Sunt dispus să împărtășesc experiența de pacient cu oricine e curios despre ce presupune o asemenea interventie chirurgucală de micșorare a stomacului.

Sper ca peste câteva luni să scap de glumele de genul: „ce-ți mai place shaorma” Cum a fost ? Până acum foarte bine, echipa de la Ponderas e peste orice îti poți imagina la nivel de amabilitate și empatie în relația cu pacientul. Condițiile din spital sunt impecabile și „DA” merită fiecare bănuț pe care îl dai. La final ca la Oscaruri vreau să mulțumesc întregii echipe de specialiști care s-au ocupat de pregătirea preoperatorie, de la cardiolog, psiholog, anestezist, nutritionist și nu în ultimul rând medicului chirurg Ionuț Hutopilă cu care sper să rămân nu doar prieten pe Facebook. Urmează o perioadă interesantă cu multe kilograme în minus care sper ca de data asta să nu se mai întoarcă„, a scris Răzvan Popescu pe Facebook.

Citeste si Cum a slăbit Andreea Mantea 10 kilograme: „Dimineața pot să mănânc și slănină cu ceapă”

În 2019, Răzvan Popescu reuşise să scape de 50 kg cu ajutorul dietei Toman.

Nu e nici un secret, trebuie să găseşti dieta care se potriveşte cel mai bine cu stilul tău de viaţă. La mine a funcţionat programul Toman Diet, o dietă proteică pe care am respectat-o cu sfinţenie. Indiferent de dietă, există câteva alimente pe care oricine vrea să slăbească trebuie să le uite: orice conţine făină albă, orice conţine zahăr şi prăjelile. Dacă reuşeşti să te împrieteneşti şi cu sportul, succesul e garantat. Dieta presupune 3 mese principale şi două gustări pe zi, la ore cât mai fixe. “Pentru a declanşa procesul de ardere a grăsimii şi pentru a învăţa metabolismul să lucreze în favoarea mea, au fost eliminaţi carbohidraţii, dulciurile, produsele de patiserie, produsele procesate, alcoolul, sucurile. Întreaga dietă s-a axat pe legume, proteine animale sau vegetale, fructe (introduse treptat) şi carbohidraţi buni (introduşi în ultima etapă a dietei)”, declara Răzvan Popescu, în 2019, pentru Click.