Decizie CNSC: Licitaţia câştigată de naşii lui Florin Ţurcanu nu a fost în regulă

Contestaţiile depuse de două firme din Botoşani la licitaţia pentru modernizarea drumului judeţean care face legătura între localităţile Copălău- Cerbu- Dracşani a fost admisă. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a decis să admită contestaţiile depuse de firmele Transporturi Auto şi Tehnic Asist, şi a anulat raportul procedurii de achiziţie publică şi actele subsecvente. De asemenea, CNSC a dispus reevaluarea ofertei financiare a Asocierii SC Dandrucor SRL – SC Ecomary, cu solicitarea de clarificări, dacă este cazul, în termen de 10 zile de la comunicare, potrivit botosaninews.ro.

RomaniaTV.net
18 mart. 2014, 15:59
Decizie CNSC: Licitaţia câştigată de naşii lui Florin Ţurcanu nu a fost în regulă

Firmele patronate de naşii preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, au fost desemnate, în urmă cu şase săptămână, câştigătoare ale licitaţiei pentru modernizarea celor 7,7 kilometri ai drumului Copălău- Cerbu- Dracşani. Dandrucor SRL Huşi şi Ecomary SRL Iaşi au făcut o ofertă de 12,3 milioane de lei, iar termenul de execuţie a lucrărilor era de 12 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Naşii lui Florin Ţurcanu s-au înscris la licitaţie cu o asociere între firma Dandrucor SRL Huşi- Vaslui, (al cărei asociat este deputatul Dan Bordeianu) şi firma Ecomary SRL Iaşi (al cărei asociat este Nicoleta Bordeianu). Ambele firme au ca profil de activitate “Lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor”, însă niciuna dintre ele nu are expertiză în domeniu.

Soţii Bordeianu vor să modernizeze un drum cu o asociere dintre două firme, una înfiinţată în 2013, iar alta cu doi angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 100 de ori mai mică decât valoarea lucrărilor pe care doresc să le facă.