Decizie de ultimă oră în dosarul lui Dani Mocanu. Manelistul primeşte încă o lovitură la început de an

Dani Mocanu și fratele lui Ionuț Nando Mocanu rămân în arest după ce, joi, magistraţii au decis că cei doi reprezintă pericole publice. În timp ce Dani Mocanu este în arest la domiciliu, fratele lui îşi ispăşeşte pedeapsa în arestul poliţiei.

07 ian. 2023, 13:42

Dani Mocanu şi Nando sunt acuzați de fapte violente în mai multe dosare, însă doar în acest caz s-a luat măsura arestării.

Dani Mocanu rămâne în arest la domiciliu

Constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpatul MOCANU DANIEL şi menţine această măsură. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luată faţă de inculpatul MOCANU IONUT NANDO, în prezent aflat în Arestul IPJ Argeş, rămasă definitivă prin încheiere penală nr. 89/C/CC/DL din data de 01.09.2022 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti şi menţine această măsură”, a decis instanța, potrivit spynews.ro.

Dani Mocanu ar putea fi trimis în judecată pentru fapte similare, comise la Târgu Mureș. Dosarul a fost înregistrat în 2019 şi, deși instanța stabilise ca ancheta să se finalizeze până în septembrie 2022, acest lucru nu s-a întâmplat, dosarul aflându-se încă la Parchet.

Citeste si Dani Mocanu schimbă „anturajul”: a dat leul şi şarpele Boa pe un bichon… roz

Manelistul le-a mulţumit, totuşi, magistraţilor pentru că „au judecat corect”, deşi susţine că el nu a agresat pe nimeni, ci doar încerca să-i împace pe cei care au sărit la bătaie.

Mii de mulţumiri instanţei că a judecat corect. (…) Sunt nevinovat! Sunt nevinovat eu, da? Toată lumea a văzut că sunt nevinovat, nu am lovit pe nimeni, am fost doar să-i împac. Eram în control judiciar, nu voiam să încalc legea”, a spus Dani Mocanu la ieșirea din tribunal, potrivit Observator.

Versiunile lui Dani Mocanu şi fratelui său despre incidentul din benzinărie

La rândul său, Nando Mocanu şi-a recunoscut vina şi a validat afirmaţia fratelui său care a declarat că a încercat să-i despartă pe bătăuşi.

S-a autoapărat, a lovit în disperare. Asta este! Va plăti, dacă se va considera până la final că se va reţine această infracţiune”, a spus Dani despre fratele său.

Eu sunt singurul vinovat. E totul o făcătură. Frate-miu nu a făcut nimic. Eu am dat, eu trebuie să plătesc. Frate-miu ne-a ţinut doar să ne despartă”, a adăugat Nando Mocanu.

Citeste si Dani Mocanu, moment emoţionant cu fiica sa. „Ia zi, de ce vine Poliţia mereu să mă caute acasă?” VIDEO

Reamintim că, în luna august 2022, Dani Mocanu alături de fratele său și mai mulți indivizi au bătut cu sălbăticie un bărbat într-o benzinărie din Pitești. Atacatorii au folosit și o bâtă. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere de la benzinărie.

Victima a ajuns la un spital din Pitești cu lovituri la cap, apoi a fost transferată la un spital din București.