DECIZIE DE ULTIMA ORĂ! Toate parcurile din Bucureşti s-ar putea închide de sâmbătă

Prefectura Bucureşti a propus Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ca toate parcurile din Bucureşti să fie închise de sâmbătă, pentru a preveni adunările şi petrecerile care prezentau un grad de risc ridicat în privinţa infectării cu Covid 19.

RomaniaTV.net
19 nov. 2020, 17:16
DECIZIE DE ULTIMA ORĂ! Toate parcurile din Bucureşti s-ar putea închide de sâmbătă

Decizie de ultima oră a Prefecturii Capitalei, condusă de Traian Berbeceanu, care a propus joi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ca parcurile din Bucureşti să fie închise încă de sâmbătă.

Decizia ar urma să fie pusă în aplicare de polițiștii locali care se vor asigura că oamenii nu vor mai merge în astfel de locuri, după ce, săptămâna trecută, mii de oameni au luat cu asalt locurile de plimbare în aer liber.

Decizie de ultima oră a CNSU în privinţa parcurilor din Bucureşti

„S-a decis să sesizăm această problema Comitetului Național pentru Situații de Urgență, dacă apreciază necesară, nu doar la nivel de București ci la nivel național, ca la un anumit grad de infectare să fie luată și această măsură. (…) După ora 22:00, atunci activitățile teraselor încetează, foarte mulți tineri se întâlnesc în parcuri și zone de agrement din București și au loc adevărate petreceri fără respectarea normelor de protecție și de distanțare. Noi așa am apreciat (că există risc de infectare, n.red.) și urmează să facem această sesizare către CNSU”, a spus prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Măsura propusă de Prefectura Capitalei vine în contextul în care din ce în ce mai multe voci din spaţiul politic, dar şi majoritatea românilor, vehiculează ideea că autorităţile pregătesc un lockdown total ce ar urma să fie instaurat după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Un sondaj Avangarde arată că 60% dintre respondenţi au spus că sunt siguri că România va intra în lockdown după scrutinul din 6 decembrie, unde vor fi aleşi parlamentarii.

Citeşte şi: Sondaj Avangarde: Românii cred că ţara noastră va intra în lockdown după alegerile parlamentare

 


loading...