Decizie importantă pentru toţi elevii din România. Ministrul Educaţiei: Anul asta sper să începem programul

Anunţ împortant pentru toţi elevii. Programul laptele şi cornul ar putea fi înlocuit cu o masă caldă! După ce zeci de elevi au ajuns la spital pentru că au consumat produsele de la şcoală, ministrul Educaţiei vrea să scoată laptele şi cornul din program.

RomaniaTV.net
18 mart. 2016, 10:52
Decizie importantă pentru toţi elevii din România. Ministrul Educaţiei: Anul asta sper să începem programul

„Vreau să completez programul cornul si laptele cu un program de masa caldă. Programul de masă caldă l-am anunţat de la preluare mandatului si am spus că este este extrem de important inclusiv pentru a avea elevi mai multi in scoala. Pentru acest lucru trebuie sa pilotam, sa vedem cu ce incepem, cu comunităţile mai dezavantajate, să vedem in ce masura administraţia locala are resurse pentru acest lucru. Ne uitam sa vedem unde sunt resurse in buget”, a declarat ministrul Educaţiei Adrian Curaj la România TV.

Întrebat dacă s-a facut un studiu de impact pentru a se vedea exact cam cat costa o masa calda comparativ cu cornul si laptele, ministrul Educaţie a spus că nu s-a făcut niciun studiu până acum.

„Sunt studii, mai multe variante legat de aportul nutritiv undeva la 6 lei – 7 lei- 10 lei pe zi pentru un elev, dar va fi discutat atunci cand nutrioniştii si cei care vor lua in calcul sursele locale vor ajunge la o concluzie. Important e sa cautam resurse si cautam sa facilitam tot ce putem facilita astfel incat resursele sa fie consolidate din diverse surse. Nu e vorba de a face din prima un program national. Este vorba de a pilota, de a alege scoli din mediul rural, tragem concluzii si dupa aceea încercăm să-l facem la nivel national, dar va lua timp. Anul asta sper să începem programul. Planificăm să începem”, a declarat minstrul.

Vezi şi: Buzău: Programul „cornul şi laptele”, întrerupt temporar la şcoala din Zoiţa