Decizie în cazul Cristinei Joia, desfigurată la supermarket. Agresoarea designerului „Visuri la cheie” a fost condamnată la închisoare

Agresoarea Cristinei Joia, designerul de la "Visuri la cheie" a fost condamnată la un an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru loviri și alte violențe.

10 mai 2021, 23:47
Decizie în cazul Cristinei Joia, desfigurată la supermarket. Agresoarea designerului „Visuri la cheie” a fost condamnată la închisoare
Cristina Joia a fost desfigurată

Agresoarea Cristinei Joia, designerul de la „Visuri la cheie” a fost condamnată la un an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru loviri și alte violențe, a decis Judecătoria Sectorului 4 București.

Nicoleta Ștefania A., femeia de 34 de ani care a bătut-o pe Cristina Joia într-un magazin din Capitală, a fost condamnată la 1 an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru loviri și alte violențe, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni.

Mai mult, agresoarea este obligată să plătească 10.000 de euro către victimă, cu titlu de daune morale, dar și suma de 7.989,21 de lei, reprezentând prejudiciu material creat prin comiterea infracţiunii.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel în termen de 10 zile.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 4 București au decis, în baza art. 93 alin.1  din Codul penal, că pe durata termenului de supraveghere, femeia trebuie să: se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele stabilite de această instituţie; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informaţii şi documente de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

Totodată, agresoarea Cristinei Joia trebuie să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune Bucureşti sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Ea trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Poliţiei Locale a Sectorului 1 Bucureşti sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector IV, pe o perioadă de 80 de zile, în condiţiile art. 57 din Legea nr. 253/2013.

De asemenea, instanța a obligat-o pe Nicoleta Ștefania A. la plata sumei de 2.795,3456 de lei către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, reprezentând daune materiale, precum şi la plata penalităţilor legale de întârziere, calculate conform art. 3 alin. 2 din O.G. nr. 13/2011, asupra prejudiciului provocat, ce vor fi calculate de la data pronunţării prezentei hotărâri şi până la data plăţii efective a debitului.

Prin decizia de luni, 10 mai, ea a fost obligată și la plata sumei de 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare faţă de stat, din care suma de 1.500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală, mai arată minuta instanței.

Cristina Joia: „M-am trezit cu un pumn în față”

Agresiunea a avut loc pe 8 noiembrie 2020, într-un supermarket din București, după ce Cristina Joia i-a atras atenția femeii că parcase neregulamentar și blocase accesul în parcare.

„M-am trezit cu un pumn în față, a fost incredibil de puternică lovitura, pe moment nu mi-am dat seama că ea avea ceva ascuțit la mână și am căzut jos. Mi-a țâșnit foarte mult sânge, eram pe podea, oamenii din jur se uitau, nimeni nu avea nicio reacție, nimeni nu suna la poliție sau SMURD, ea a fugit, a zis ceva când a fugit, mi-era foarte rău deja. O singură fetiță s-a aplecat să îmi dea un șervețel. Casiera – am imaginea asta, nu-mi iese din minte – casiera continua să pună produse, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, a povestit, la scurt timp după agresiune, Cristina Joia.

Agresoarea și-a recunoscut fapta, motivând incidentul prin faptul că designerul ar fi apostrofat-o și ar fi jignit-o.


loading...
Partenerii noștri