Decizie incredibilă a Poliţiei Române: Imaginile radar, INTERZISE presei VIDEO

Imaginile filmate cu radarul Poliţiei nu mai pot ajunge în presă, decât cu acordul comandantului. Asta după ce maşina în care se afla prefectul de Timiş însoţit de parlamentarul Alin Popoviciu a fost filmată de radar depăşind o coloană, pe linia continuă dublă.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 07:46
Decizie incredibilă a Poliţiei Române: Imaginile radar, INTERZISE presei VIDEO

Conducerea IGPR a interzis agenţilor să facă publice imaginile de pe aparatele radar. Decizia a fost luată după ce IPJ Timiş a furnizat imagini cu prefectul de Timiş încălcând legea.

După scandalul în care a fost implicat prefectul de Timiş, anchetatorii au ajuns la concluzia că prin difuzarea clipurilor făcute cu radarele poliţiei se încalcă grav dreptul la imagine al şoferilor.

“În conformitate cu prevederile Dispoziţiei I.G.P.R. nr. 54189/09.04.2012, în ultima perioadă de timp, contrar prevederilor procedurilor şi metodologiilor în vigoare, structuri teritoriale de poliţie rutieră au pus la dispoziţia presei imagini înregistrate de sistemele de supraveghere a traficului rutier afectând astfel dreptul la imagine publică al persoanelor depistate încălcând normele rutiere”.

Iniţial, comisarul Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, a negat existenţa ordinului.

Ulterior, a declarat că ,,Poliţia Rutieră va furniza în continuare imagini presei, cu respectarea legii privind protecţia datelor personale şi a procedurilor în vigoare”, fără a specifica care sunt aceste proceduri.

Deputatul Alin popoviciu, direct implicat în acest caz, susţine că el nu le-a cerut şefilor poliţiei să ia această decizie şi că nu se implică în anchetele oamenilor legii. Totuşi, deputatul spune că nu înţelege de ce şefii din poliţie au luat această decizie dacă până acum au făcut publice aceste imagini fără nicio problemă.

„S-a luat măsura ca imaginile de pe aparatele radar să fie date publicităţii doar cu acordul şefilor de inspectorate judeţene, nu ca să nu mai fie difuzate deloc. Asta, pentru a se evita cazurile în care vreun subofiţer, de exemplu, oferă mass-mediei imagini după capul lui, fără ştirea comandantului„, a explicat comisarul şef Diniţă, pentru EVZ.ro.

Până la incidentul produs în Judeţul Timiş, Poliţia Română a făcut publice sute de filme de pe radar. Aceste imagini pot fi găsite chiar şi acum pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române.