Decizie INCREDIBILĂ! Spitalul de Urgenţă din Suceava, amendat pentru că a distrus cuiburile de ciori din curte VIDEO

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost amendat de poliție din cauza faptului că a distrus cuiburile de ciori din copacii din curtea Spitalului Vechi, a declarat, miercuri, managerul unității medicale, dr. Alexandru Calancea.

13 oct. 2022, 12:06
Decizie INCREDIBILĂ! Spitalul de Urgenţă din Suceava, amendat pentru că a distrus cuiburile de ciori din curte VIDEO

Doctorul Calancea a afirmat că reclamația a fost făcută de o persoană iubitoare de păsări, care a acuzat spitalul că a distrus cuiburile în perioada clocitului, afectând astfel populația de ciori.

Comisarul-șef al Comisariatului Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu, Adriana Iordache, a declarat că acțiunea spitalului este infracțiune la regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

Sesizarea penală făcută în vară de Garda de Mediu a ajuns la Parchet, care a solicitat Poliției să facă cercetări. Fapta sesizată, de „deteriorare, distrugere și/ sau culegere intenționată a cuiburilor și/ sau ouălor din natură” pentru toate speciile de păsări, inclusiv migratoare, constituie infracțiune, conform OUG nr. 57/ 2007 privind regimul ariilor naturale protejate și este sancționată cu amendă sau cu închisoare.

Citeşte şi: Femeie de 24 de ani găsită moartă în casă. Poliția spune că s-a sinucis, dar rudele spun că a fost ucisă: „Era vânătă la mâini, nasul spart. Primise mesaje de amenințare”

„Intenția conducerii spitalului a fost să reducă numărul de păsări care au cuiburi în copacii din curte și care prin mizerie și zgomot afectează atât pacienții, cât și vizitatorii acestora și personalul medical. Din cauza ciorilor băncile din curtea Spitalului Vechi sunt inutilizabile, fiind pline permanent de excrementele păsărilor”, a explicat managerul spitalului, potrivit Monitorului de Suceava.

El susține că personalul spitalului spală zilnic băncile, dar nu poate ține pasul cu zecile de ciori care au cuib în zonă. Aleile de sub copaci sunt de asemenea murdărite permanent de ciori.

Citeşte şi: Cum le răspunde ministrul Marius Budăi pensionarilor care au protestat în stradă, cu ochii în lacrimi, din cauza sărăciei | EXCLUSIV