Ministrul Educaţiei, decizie NAŢIONALĂ cu privire la coronavirus după videoconferinţa cu inspectorii şcolari

Publicat: Marţi, 25 Februarie 2020 21:24 // Actualizat: Marţi, 25 Februarie 2020 21:24 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a avut o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache, pentru a actualiza planul de măsuri adoptat de Guvern în contextul unei posibile epidemii cu coronavirus, familiilor recomandându-li-se să limiteze excursiile şi deplasările în zonele afectate. De asemenea, Anisia a avut o videoconferinţă cu conducerile ISJ-urilor, arătând că recomandarea privind limitarea/anularea deplasărilor în străinătate se referă în mod special la zonele de carantină.

Monica Anisie a susţinut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi, în cadrul căreia a subliniat că organizarea activităţilor/excursiilor în străinătate sau în ţară rămâne la decizia unităţilor de învăţământ, cu acordul părinţilor sau al tutorilor legali. 

Potrivit Ministerului Educaţiei, recomandarea privind limitarea/anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină. Aşa cum era stipulat şi în Nota MEC nr. 26.990 din 24 februarie, "în condiţiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul şcolar are obligaţia de a informa Direcţia de Sănătate Publică, anterior revenirii în ţară. Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unităţile de învăţământ, certificat medical/adeverinţă medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă”. Fiecare inspectorat şcolar va realiza o informare cu directorii unităţilor de învăţământ, în care va comunica aspectele prezentate în cadrul videoconferinţei. Nota emisă de Ministerul Educaţiei şi Cercetării are caracter de recomandare, nu de interzicere.

IMAGINI ŞOCANTE: Magazine golite de teama coronavirusului în România: "Se cumpără ca de Sărbători" GALERIE FOTO

De asemenea, Anisie a avut o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătăţii, Victor Costache, pentru actualizarea planului de măsuri al Guvernului Orban adoptat în prisma unei posibile epidemii cu COVID-19 (coronavirus). În cadrul întâlnirii, s-a analizat situaţia infecţiei cu coronavirus la nivel mondial şi european. Se recomandă familiilor să limiteze excursiile/deplasările în zonele afectate.

"Avem încredere că deciziile luate împreună cu părinţii, la nivelul unităţilor de învăţământ, vor fi potrivite situaţiei de faţă şi vor asigura securitatea copiilor”, a precizat Monica Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării.

"Susţin declaraţiile doamnei ministru Monica Anisie de a încuraja familiile copiilor să limiteze deplasările în străinătate în această perioadă, în contextul epidemiei care afectează unele state”, a declarat Victor Costache, ministrul sănătăţii.

Ambii miniştri fac un apel la calm şi precizează că în acest moment nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus în România.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8278
RON
10 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H