Decizie neaşteptată luată de Simona Halep înainte de apelul de la TAS. Alegere riscantă a fostului lider WTA

Simona Halep (32 de ani) este pregătită pentru audierile de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, programate în perioada 7-9 februarie. Sportiva vrea să obţină anularea sau reducerea suspendării de patru ani primită din partea ITIA, conform unei sentinţe date de Sport Resolutions, un tribunal independent din Londra.

06 feb. 2024, 08:29
Decizie neaşteptată luată de Simona Halep înainte de apelul de la TAS. Alegere riscantă a fostului lider WTA
Decizie neaşteptată luată de Simona Halep înainte de apelul de la TAS. Alegere riscantă a fostului lider WTA

Decizie neaşteptată luată de Simona Halep înainte de apelul de la TAS. Chiar dacă regulamentul îi permitea să aleagă un arbitru membru TAS român, Simona Halep va merge tot pe mâna unui american. Sportiva va avea parte de un complet de trei arbitri care vor judeca apelul la TAS: unul numit de apărare, adică de sportiva noastră și echipa ei, unul este numit de acuzare, adică de ITIA, iar al treilea va fi din partea tribunalului elvețian, care va fi și președintele completului, scrie spotmedia.ro.

Citeşte şi: Simona Halep, transformare radicală înainte de audierile la TAS. Cum arată fostul lider WTA după ultima vizită la esteticiană FOTO

Strategia de apărare a sportivei este deja pregătită, împreună cu echipa de avocați condusă de Howard L. Jacobs, avocatul care a reuşit să-i reducă suspendarea celebrei Maria Sharapova.

În primul rând, Simona Halep va aduce în discuție faptul că fostul său antrenor, Patrick Mouratoglou, și fizioterapeuta Candice Gohier, i-au recomandat suplimentul contaminat cu substanțe interzise. Simona Halep va sublinia încrederea pe care a avut-o în echipa sa, cu o vastă experiență în tenis, și va evidenția declarațiile publice ale lui Patrick Mouratoglou, care a recunoscut responsabilitatea academiei pentru situația delicată în care a ajuns fosta sa elevă.

În al doilea rând, Simona Halep va susține că suplimentul pe care l-a ingerat a fost contaminat, aducând argumente privind imposibilitatea verificării acestuia în momentul administrării, deoarece i-a fost recomandat de către echipa sa anterioară. Va evidenția lipsa sa de control asupra provenienței și calității suplimentului, subliniind că a fost victimă a circumstanțelor.

În fine, al treilea pas este acela de a convinge judecătorii TAS că a fost audiată de Sport Resolutions sub presiunea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA). Sportiva va argumenta că presiunea exercitată asupra sa în timpul procesului de audiție a avut un impact negativ asupra obiectivității și corectitudinii verdictului final. În încercarea de a-și susține argumentele, Simona Halep speră să atragă atenția asupra contextului dificil în care a fost supusă procesului.

Citeşte şi: Simona Halep, lângă Cristiano Ronaldo, Leonardo Di Caprio și MR. Bean la Cluj, înainte de audierea de la TAS

Ultimul meci oficial de tenis jucat de Simona Halep s-a înregistrat în 29 august 2022, în primul tur la US Open, când a fost eliminată de Daria Snigur.